Volledig scherm
© Wikipedia

De zes meest verontrustende seksillustraties op Wikipedia

Wikipedia bevat een schat informatie, niet alleen tekst maar ook afbeeldingen. Vraag je je af hoe een Amerikaanse goudvink eruit ziet? En heeft dat vogelbekdier echt een vogelbek? Wikipedia helpt, maar de open encyclopedie heeft ook een ranzige kant.

De Wikipedia-pagina over seks staat niet verrassend in de top tien van de site, en geen seksuele handeling is taboe. Om niets aan de verbeelding van de lezer over te laten zijn veel pagina's echter ook voorzien van afbeeldingen. Bij veel van die afbeeldingen is het echter niet helder waar de educatieve waarde stopt en je het gevoel begint te krijgen dat 'de tekenaar duidelijk te hele tijd zat te rukken', schrijft Cyriaque Lamar van Cracked.com. Hij stelde vast dat veel seksafbeeldingen op Wikipedia afkomstig zijn van een enkele gebruiker met de veelzeggende naam SeedFeeder. Uit het oeuvre van deze tekenaar selecteerde Lamar zes afbeeldingen die hem het meest verontrusten.

Zo steekt hij meteen van wal met de afbeelding van een gelukzalig kijkende vrouw die de pagina over 'fisting' of vuistneuken siert. 'Kijk naar het gezicht van die dame. Het spijt me, maar in de hele geschiedenis van 'fisting' heeft niemand, gever noch ontvanger, ooit dat verdomde gezicht getrokken,' stelt hij.

Jaws ondersteboven
De illustratie bij het woord 'cum shot' is misschien nog meer verontrustend, vooral omwille van de gelaatsuitdrukking van de ontvangende vrouw. 'De beste vergelijking die ik kon vinden was de bek van Jaws ondersteboven', stelt Lamar.

Cartoon
Bij 'Gonzo Pornography' hoort dan weer een afbeelding van een cameraman die een seksuele handeling op zichzelf filmt, om zo de kijker de indruk te geven dat hij de daad zelf ondergaat. Lamar vergelijkt de prent met een 'miniatuurengel en -duivel die op de schouder van een personage zitten in een cartoon van Looney Tunes terwijl ze elkaar oraal bevredigen.'

Supereducatief
Een beetje verwant met het 'cum shot' is de 'facial', vergezeld van een afbeelding waarvan Lamar hoopt dat ergens een onschuldige onbevlekte ziel de prent erbij echt supereducatief vindt. De Engelstalige pagina bevat trouwens nog een tweede afbeelding van een vrouw die helemaal geen fan lijkt van de praktijk.

Sneeuwballen
Ook 'snowballen' of 'snowballing' heeft een Nederlandstalige pagina, waarvan de afbeelding vrij onschuldig lijkt tot je verneemt wat die handeling nu eigenlijk is. Lamar vermeldt de pagina echter vooral omdat de Engelstalige twee quasi dezelfde plaatjes bevat, terwijl op een ervan de man is veranderd in een vrouw.

Japanners
De goorste pagina vindt Lamar echter die rond 'Gokkun', een Japanse term voor een handeling waarbij een vrouw een groot glas sperma naar binnen giet. 'Holy hell, je hebt geen afbeelding nodig om dit te illustreren,' foetert de schrijver. 'Iedereen die de wonderbaarlijke technologie van een drinkbeker heeft ervaren kan de losse eindjes hier wel aan elkaar knopen. Echt, er is geen fluit educatiefs aan dit prentje. Mensen gaan naar Wikipedia om een beeld te krijgen van woestijnvossen en koboldhaaien, niet om te zien 'hoe een crowd-sourced smoothie te drinken'. Bovendien miste de illustrator het meest interessante deel van dit scenario, stelt Lamar: de rij wachtende leveranciers.

Volledig scherm
© Wikipedia
  1. Pathologische lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’
    video

    Pathologi­sche lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’

    Sinds de première van de hitfilm ‘Joker', met in de hoofdrol een satanisch lachende Joaquin Phoenix, staat de Amerikaanse Scott Lotan (47) volop in de belangstelling. De man uit Virginia Beach heeft namelijk een angstaanjagende, bulderende lach die exact lijkt op die van de hoofdpersoon in de kaskraker. Niet omdat hij is dolgedraaid, maar vanwege een afwijking die ‘emotionele incontinentie’ wordt genoemd. ,,Ik kan er niks aan doen en ben een pathologische lacher.”