Volledig scherm
© Facebook/Instagram.

Deze hamburger is pikanter dan pepperspray

Hamburgertent Johnny's Burger in het Australische Perth heeft misschien wel de aller pikantste hamburger ooit op het menu staan. De 'Demon's Revenge (wraak van de duivel red.) is volgens bedenker Johnny Wong pikanter dan pepperspray dankzij een speciale saus. De lekkernij is een ware attractie.

Voor alle zekerheid dekt het restaurant zich in tegen eventuele misselijke klanten of erger. Want wie de Demon's Revenge wil proberen, moet eerst een verklaring van afstand ondertekenen en een chauffeur regelen om thuis te komen. Mensen met maag- of hartproblemen kunnen de creatie beter niet verorberen. Eten op eigen risico dus.

Behalve een mals broodje, krokante spek, een plakje kaas, sla en tomaat, is de burger doordrenkt met de zogenoemde 'HOLY S@!#'-saus. In de saus zitten 'Carolina Reapers', zeer pikante pepers. Een portie op een hamburger bevat twee van deze pepers die samen een score van 3,5 miljoen halen op de Scoville-schaal (een maatstaf die de pikantheid van dingen in cijfers uitdrukt). Ter vergelijking: een pepperspray behaalt doorgaans een score tussen 2,5 en 5 miljoen en cayennepeper haalt 'slechts' een score van 7.000.

Volgens bedenker Johnny Wong is het slechts één persoon geluk om de hamburger in zijn geheel op te eten. ,,Maar hij ging bibberend de deur uit en moest de volgende dag vrij nemen van zijn werk. We zijn er erg voorzichtig mee", vertelt hij aan de Britse kant Daily Mail.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement