Volledig scherm
© Facebook

Dierenpolitie twittert oude foto van hondenbeulen

De dierenpolitie in Gelderland-Zuid heeft 'de jacht geopend' op twee buitenlandse hondenbeulen. De 'animal cops' verspreidden vandaag via Twitter een schokkende foto van twee jongens die een hondje in de lucht houden aan een touwtje. Daarbij hebben ze hun middelvingers opgestoken. Wat de dierenpolitie niet wist is dat de foto al drie jaar circuleert op internet.

Op Twitter vraagt de dierenpolitie wie de jongens op de foto herkent en dat diegenen contact op kunnen nemen met het landelijke politienummer.

Wie de jongens op de foto zijn en wanneer deze is geschoten is niet bekend. Dat de foto vanaf 2010 online staat is een ding dat zeker is. Een Maleisische actrice zou de foto op haar twitteraccount hebben gezet, waarna de Maleisische politie een onderzoek startte. Met behulp van verspreiding via social media hoopte de politie de jongens, die goed herkenbaar in beeld waren, te vinden. Dat schreef een nieuwssite uit Singapore in oktober 2010. Of de dierenbeulen uiteindelijk gepakt zijn, is niet bekend.

Facebook
Uit het niets is vandaag het tragische plaatje na lange tijd weer opgedoken op internet. Meer dan 5.000 mensen deelden de hartverscheurende foto op Facebook. Hierin stond ook een oproep wie de deurenbeulen herkent. Op die manier kwam de dierenpolitie in aanraking met de oude foto uit Maleisië.

De dierenpolitie plaatste de foto vervolgens op hun twitteraccount en deden daarbij een oproep aan het volk. 'We zagen het bericht toevallig op Facebook langskomen', verklaart een woordvoerder aan AD.nl. 'De foto is vervolgens op Twitter geplaatst zonder enig vooronderzoek gedaan te hebben'.