Volledig scherm
Jocelyn, die na talloze cosmetische ingrepen de bijnaam ‘catwoman’ kreeg, betrapte haar man na 21 jaar huwelijk in bed met een jonger model. © Getty Images

Dit zijn de duurste scheidingen ooit!

De Russische oliemagnaat Roman Abramovitsj (49), eigenaar van onder meer de Engelse voetbalclub Chelsea en één van de rijkste Russen op aarde, stormt af op de duurste scheiding ter wereld. Maar hij is lang niet de enige die diep in de buidel moet tasten om van zijn vrouw af te komen.

Volledig scherm
Jocelyn Wildenstein is een Newyorkse socialite die na talloze operaties de naam 'Real catwoman' kreeg. © ap

100 miljoen per jaar voor royale levensstijl catwoman

De scheiding van de Franse zakenman Alec Wildenstein en zijn vrouw Jocelyn in 1999 was niet alleen heel duur, maar vooral erg roemrucht. Jocelyn, die na talloze cosmetische ingrepen de bijnaam ‘catwoman’ kreeg, betrapte haar man na 21 jaar huwelijk in bed met een jonger model. De rechter besloot dat Wildenstein zijn ex 2,5 miljard dollar moest betalen.

Daarnaast kreeg Jocelyn naar verluidt jaarlijks 100 miljoen dollar alimentatie voor de dertien jaar daarna. Daarvan mocht Jocelyn, die twee kinderen heeft met de miljardair, geen cent besteden aan plastische chirurgie. Jocelyn had het geld naar eigen zeggen simpelweg nodig omdat ze een royale levensstijl gewend was. Die houdt ze er waarschijnlijk nog steeds op na, want vorig jaar beweerde Jocelyn compleet blut te zijn.

Huwelijk kost bejaarde mediamagnaat 1,8 miljard

De 84-jarige Australische mediamagnaat Rupert Murdoch moet toch even achter zijn oren hebben gekrabd toen zijn tweede vrouw Wendi Deng er met 1,8 miljard dollar vandoor ging. De twee gingen in 2013 uit elkaar na een relatie van veertien jaar.

Toch laat Murdoch zich niet afschrikken. Na een romance van vier maanden verloofde de zakenman zich vorig jaar met Jerry Hall (59), een voormalig model en de ex van Mick Jagger.

Het wordt het vierde huwelijk voor Murdoch. Als dat maar goed gaat.

Volledig scherm
De 84-jarige Australische mediamagnaat Rupert Murdoch moet toch even achter zijn oren hebben gekrabd toen zijn tweede vrouw Wendi Deng er met 1,8 miljard dollar vandoor ging. © Reuters

Formule 1-baas zag helft van zijn vermogen verdampen

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone (inmiddels 86 jaar oud) trouwde drie keer. Zijn tweede huwelijk strandde toen voormalig Armani-model Slavica Radiç uit Kroatië zwanger van hem raakte. Na 23 jaar en twee dochters besloot ook Radiç in 2008 bij hem weg te gaan en de scheidingspapieren aan te vragen. Dat leverde haar 1 tot 1,5 miljard, de helft van Ecclestones vermogen. Daar schrok de Formule 1-baas zelf ook van toen hij het bedrag uit de mond van de rechter hoorde komen. Volgens Slavica zaten ze niet langer op één lijn en leverde haar man haar stress en angst op.

Hoewel Mr E., zoals Ecclestones bijnaam luidt, besloot nooit meer te trouwen kondigde hij na drie jaar zijn vierde huwelijk aan met de 35-jarige Fabiana Flosi, een Braziliaanse juriste, 46 jaar jonger dan hij. De Brit kocht een verlovingsring van 125.000 euro voor zijn jonge blom.

Volledig scherm
Bernie Ecclestone met zijn vrouw Fabiana Flosi. © ANP
Volledig scherm
Dmitry Rybolovlev. © REUTERS

600 miljoen en een diamanten ring

Er zijn meer Russen die handenvol geld kwijt zijn aan hun vrouwelijke (ex)wederhelft. De Russische miljardair Dmitry Rybolovlev (50), rijk geworden met kunstmest en eigenaar van voetbalclub AS Monaco, zag in eerste instantie drie miljard euro verdwijnen in de zakken van zijn ex-vrouw Elena, die de helft van zijn vermogen eiste.

Na maar liefst zeven jaar steggelen kwamen ze tot een compromis van 600 miljoen dollar. De diamanten ring die Rybolovlev Elana ooit gaf ter waarde van 28 miljoen mag ze houden. Rybolovlev had meerdere affaires achter de rug, wat bij de rechter niet in zijn voordeel werkte. Het stel heeft twee dochters, Ekaterina (28) en Anna (16).

Acteur Mel Gibson en zijn ex-vrouw Robyn Moore

Acteur Mel Gibson heeft de twijfelachtige eer om zijn scheiding de allerduurste ooit in Hollywood te mogen noemen. Hij moest zijn ex-vrouw namelijk de helft van zijn fortuin afstaan, dat kwam uit op 425 miljoen dollar.

Omdat de twee niet getrouwd waren onder huwelijkse voorwaarden had tandartsassistente Robyn recht op de helft van al het geld dat Gibson verdiende tijdens hun huwelijk. Naar verluidt heeft ze ook voor de rest van haar leven recht op de helft van zijn salaris.

De 55-jarige acteur en zijn voormalige partner Robyn waren bijna dertig jaar getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Volledig scherm
Ja, dat was schrikken voor Mel Gibson. © afp