Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Dode' gevangene schrikt vlak voor autopsie wakker in mortuarium

Een doodverklaarde gevangene heeft forensisch medewerkers in Spanje de schrik van hun leven bezorgd toen hij in het mortuarium plotseling bij bewustzijn kwam. Gonzalo Montayo Jiménez schrok wakker in een lijkzak, kort voordat autopsie op hem zou worden uitgevoerd.

De gedetineerde gaf vandaag geen enkel teken van leven toen cipiers hun gebruikelijke ronde deden door een gevangenis in de plaats Villabona, schrijft de krant Voz de Asturias. De cipiers haalden er enkele artsen bij, die constateerden dat Montayo Jiménez was overleden.

Toen forensisch medewerkers de lijkzak met de gevangene vervoerden naar de plek waar de autopsie zou worden uitgevoerd, hoorden ze plots geluiden. Bij het openen van de zak ontdekten ze dat Montayo Jiménez nog in leven was. Op zijn lichaam stonden al stiftstrepen op de plekken waar hij opengesneden zou worden, zegt zijn familie tegen lokale media.

De man is overgebracht naar de intensive care van een ziekenhuis in de stad Oviedo.

  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.