Volledig scherm
De man was, zo dacht zijn familie, een jaar geleden al gecremeerd. © Shutterstock

'Dode' Japanner duikt jaar na zijn crematie plots weer levend op

Een Japanse vrouw keek raar op toen haar man, een jaar na zijn crematie, plotseling levend opdook. De autoriteiten gaven vorig jaar een lichaam vrij dat van haar vermiste echtgenoot zou zijn.

Het betreffende lichaam was in juni vorig jaar aangetroffen in een rivier in het oosten van Tokio. De politie heeft toegegeven dat het gaat om de stoffelijke resten van een andere man die op ongeveer hetzelfde moment als vermist was opgegeven. Lichamen die niet gelinkt worden aan een misdaad gaan in Japan zonder verdere tests naar de familie.

Hij had ongeveer dezelfde lengte en leeftijd als de verdwenen echtgenoot van de vrouw. Zijn vrouw en twee familieleden meenden ook het lichaam te herkennen. De 'dode' echtgenoot dook vorige maand echter levend op. Daarop informeerde zijn vrouw de politie over de blunder.

Het teruggegeven lichaam is inmiddels al gecremeerd. De politie betreurt de fout en zegt maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. De resten van de andere man worden alsnog aan de juiste familie gegeven. Het is onduidelijk waar de vermiste man het afgelopen jaar heeft doorgebracht.

  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.