Volledig scherm
Draquepitt, alias Roestbak. © AD/Marco de Swart

Draquepitt (27) is niet meer: oudste kat ter wereld overlijdt

De oudste kat ter wereld is overleden. Draquepitt uit Vlaardingen blies vorige week haar laatste adem uit. De Europese korthaar is 27 jaar geworden. Voor haar baasjes kwam haar dood toch nog als een verrassing. 'We hadden net twee dozen voer gehaald', vertellen zij in AD Rotterdams Dagblad.

Draquepitt, zo genoemd wegens haar uítstekende 'Dracula-tandjes', was 2 jaar geleden wereldnieuws omdat het toen 25-jarige dier ouder bleek dan de oudste levende kat volgens Guinness World Records. Tot een officiële vermelding kwam het uiteindelijk niet. Het inentingsboekje bleek niet voldoende bewijs.

Roestbak
Voor haar 27ste verjaardag kreeg Draquepitt - die de bijnaam Roestbak droeg vanwege haar oranje haren - nog een lekker hapje. Een week later was ze er niet meer. In mensenjaren is ze 124 jaar oud geworden. An (77) en Hans (81) van der Burg blijven met gemengde gevoelens achter.

An: 'We zijn blij dat ze is overleden door ouderdom en niet aan een vervelende ziekte. Ze was gewoon op. Daar kun je alleen maar vrede mee hebben. Ik huil niet snel, maar ik heb wel even een traantje gelaten. Je mist haar toch.'

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.