Drone filmt enorme mensenhaai onder kitesurfster

VideoKitesurfster Isabelle Fabre kreeg de schrik van haar leven toen ze in Australië een haai zag cirkelen onder haar kiteboard. Haar man zag het hachelijke avontuur van zijn 30-jarige vrouw met lede ogen aan via een drone.

Quote

Nu kan ik zeggen dat ik een witte haai heb bereden

Kitesurfster Isabelle Fabre

Tijdens het kitesurfen merkte de Française een schaduw op in het water. ,,Eerst dacht ik dat het, zoals wel vaker, de schaduw van mijn plank was", zegt ze achteraf in een filmpje dat ze deelde op Facebook. ,,Daarna dacht ik aan een dolfijn, maar toen het dier rond mijn plank bleef zwemmen, zag ik dat het om een enorme witte haai ging."

Weinig wind

Volledig scherm
© YouTube

Cyril, de man van Isabelle, was alles aan het filmen met een drone. Ook hij merkte al snel op dat de haai zijn wederhelft in het vizier had gekregen. ,,Cyril begon te schreeuwen dat er een haai om mij heen zwom en dat ik zo snel mogelijk uit het water moest proberen te komen. Maar er was niet veel wind en even dacht ik zelfs dat mijn leven aan een zijden draadje hing. Gelukkig kon ik zonder kleerscheuren het strand bereiken. Ik stond te trillen op mijn benen." 

Vlogster Isabelle deelde deze week haar verhaal met haar volgers op Facebook.  ,,Nu kan ik zeggen dat ik een witte haai heb bereden.'' 

  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.