Volledig scherm
© HLN

Dronken bestuurder zonder banden zweert drank af

De dronken bestuurder uit Lint die door de Zuid-Franse wegpolitie werd tegengehouden omdat hij zonder het te beseffen zonder voorbanden met zijn caravan op de snelweg reed, zweert de drank af.

'De pintjes hebben al genoeg ellende veroorzaakt', vertelt de 48-jarige Jan Bolssens. De man geeft toe dat hij dronken achter het stuur zat. 'Ik had de dag voordien ruzie met mijn vrouw. Ze zei dat ik maar een weekje in de caravan moest logeren. Uit frustratie sloeg ik een paar biertjes achterover en zette koers richting Zuid-Frankrijk. De combinatie van alcohol, vermoeidheid, hitte en de emoties zorgden ervoor dat ik achter het stuur in slaap viel.'

De politiemannen van het Zuid-Franse Orange geloofden hun ogen niet toen ze hem op vrijdag 9 augustus met een Renault Kangoo én caravan vanop de pechstrook de A7 nabij het Zuid-Franse Bollène zagen opdraaien zonder voorste banden. 'Hoe mijn banden lek zijn geraakt, blijft een mysterie. Ik merkte niet dat ik op de velgen aan het rijden was', zegt Bolssens.

  1. ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’
    update

    ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’

    Een 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban zou er op slinkse wijze in zijn geslaagd zeker een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Het personeel had kennelijk iets in de gaten, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens.