Echtpaar Almere leeft al maanden in bushokje

Een echtpaar uit Almere leeft al drie maanden in een bushokje bij een industrieterrein. De hulpdiensten hebben moeite een geschikte opvangplek te vinden voor het stel, zo meldt Omroep Flevoland. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel.

Het stel werd in april uit hun huis gezet. In eerste instantie bood een kennis opvang aan. Maar omdat die situatie onhoudbaar was, kwamen de man en vrouw begin augustus op straat terecht. Sindsdien leven ze met hun huisdieren in een bushokje.

Het stel was noodopvang in Baarn aangeboden, maar dat sloegen ze af, omdat ze dan van elkaar gescheiden zouden worden. De GGD laat weten voorlopig geen passende oplossing te hebben.

Tijdens tv-opnamen van Omroep Flevoland vrijdagmiddag werd bekend dat het stel dit weekeinde terecht kan bij het Leger des Heils in Almere Buiten. Hoe het daarna verder moet is nog onduidelijk.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.