Volledig scherm
© Privéfoto

Eliza bleek zes weken na bevalling zwanger van tweeling

Het was even slikken voor de Australische Eliza Curby en haar man Ben: amper zes weken nadat ze beviel van haar eerste kind, bleek ze opnieuw zwanger. Van een tweeling. ,,Toen trok mij partner even bleek weg'', aldus de 27-jarige vrouw uit Sydney.

Zes weken na de bevalling van haar dochtertje, was Eliza weer zwanger. Inmiddels is ze van twee gezonde jongetjes bevallen.
Volledig scherm
Zes weken na de bevalling van haar dochtertje, was Eliza weer zwanger. Inmiddels is ze van twee gezonde jongetjes bevallen. © Privéfoto

Aan anticonceptie had Eliza nog geen seconde gedacht sinds haar dochter Charlie kwam. ,,Ik geloofde de mythe dat je niet zwanger kan worden als je borstvoeding geeft. Daar klopt dus duidelijk niets van. Mijn dokter gebruikt mij nu om anderen te waarschuwen voor de 'gevaren'," aldus Curby tegen Daily Mail.

Eliza wist meteen dat ze zwanger was. ,,Toen ik wakker werd, leek het alsof iemand met een baseballbat tegen mijn hoofd geslagen had. Pas na vier zwangerschapstesten kwam er een positief resultaat."

En dan ook nog een tweeling? ,,Ben trok bleek weg toen hij dat hoorde. Zo'n drie weken hebben we in de ontkenningsfase gezeten: die dokter zal wel nieuw in het vak geweest zijn en wist er nog niet zo veel van. Tot de vroedvrouw die we via Charlie kenden tot hetzelfde besluit kwam. Ik ben nooit zo nerveus in mijn leven geweest als toen."

Nog harder schrikken

Toen haar buik langzaamaan begon op te zwellen, vertelde Eliza het blijde nieuws ook aan haar vrienden en familie. ,,Ik was er zeker van dat zij nog harder zouden schrikken dan ik. Mijn vader dacht eerst dat we zouden trouwen. Maar nee, hij werd opa van een tweeling: je had zijn gezicht moeten zien."

Eliza houdt haar belevenissen als jonge moeder bij in een blog. Over hoe ze haar 4X4 omtoverde tot het ideale mama-voertuig bijvoorbeeld. Of hoe ze omgaat met de starende blikken van onbekenden. ,,Recent nog zat ik in een café en keken ze me aan alsof ik mijn kinderen aan het uitlaten was. Ik voelde me zo gegeneerd dat ik weggegaan ben."

Hoofd boven water

Eliza is nog maar twee jaar samen met Ben. ,,Eigenlijk heeft hij mij dus amper niet-zwanger gezien. Maar we vormen een goed team, onze relatie kan al die veranderingen goed aan. Hij is ook graag vader. Charlie trekt zelfs meer naar hem, omdat ik in mijn toestand minder met haar heb kunnen spelen."

Of ze nog tips heeft voor lotgenotes? ,,Ik heb er recent nog over nagedacht voor mijn blog, maar eigenlijk niet. Daarvoor heb ik het zelf nog niet genoeg op een rijtje. Nadat de jongens geboren waren, heb ik toch acht weken nodig gehad om mijn hoofd boven water te krijgen."