Volledig scherm
Een Amerikaanse 'herkent' Donald Trump in het ontstoken oor van haar beagle. © Jade Robinson @JVR1992/Twitter

En dan zie je ineens het gezicht van Trump in het oor van je hond...

Nadat de Britse Jade Robinson voor de dierenarts een foto van de binnenkant van het oor van haar hondje maakte, kwam zij tot een bijzondere ontdekking. ,,Een vriendin van mij die ik de foto stuurde, zag de Amerikaanse President Donald Trump in het oor van Chief."

De foto die Jade had gemaakt, was bedoeld voor de dierenarts. ,,Omdat beagles lange oren hebben en veel tijd besteden aan het besnuffelen van de grond, komt er vuil in de oren terecht", vertelt ze. ,,We hebben altijd goed schoongemaakt, maar kunnen dit natuurlijk maar in zekere mate doen." 

Toen Chief door de jeuk en irritatie maar bleef schudden met zijn kop, maakte Jade een foto. Die stuurde ze ook naar een vriendin, die haar op Trumps gezicht wees. ,,Ik heb er zelf wel twintig keer naar gekeken, maar ik zweer dat ik er nooit Donald Trump in heb gezien", zegt ze. 

Behandeling
Inmiddels is duidelijk dat Chief onder narcose moet, voor onderzoek aan zijn oren, vertelt Jade op een website. Daar wil ze geld inzamelen voor de behandeling van haar hond en zijn Trump-oor. 

Chief is niet het enige dier dat met een bekend persoon vergeleken wordt. Op internet staan vaker voorbeelden van dieren die op beroemdheden lijken. 

  1. Kiftende stiefzussen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpikkers’

    Kiftende stiefzus­sen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpik­kers’

    Twee op geld beluste Britse stiefzussen zijn op hoge poten naar de rechter gestapt om te laten bepalen wie van hun ouders het eerste overleed. Het echtpaar John Carle (79) en zijn vrouw Ann (69) overleed volgens de overlijdensakte in oktober 2016 op hetzelfde moment aan oververhitting. Omdat het tijdstip gelijk is, is nog steeds onduidelijk welke dochter aanspraak mag maken op een huis van ruim drie ton. Anna Winter: de dochter van de man uit een eerder huwelijk, of toch Deborah Cutler: de dochter die de vrouw kreeg voordat ze John Carle ontmoette.
  2. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.