Volledig scherm
Ethan Bramble. © Instagram

Ethan raakte verslaafd aan operaties en tatoeages

Ethan Bramble (21) ontdekte op zijn 13de de wereld van lichaamsmodificaties. Nu is het lichaam van de Australiër volledig bedekt met tatoeages, inclusief zijn oogballen die helemaal zwart zien. Zelf zegt hij dat mensen hem 'een vreemde jongen noemen', maar spijt van zijn keuzes heeft Ethan niet.

Mensen kijken meestal raar op als ze Ethan ontmoeten. De 21-jarige Australiër onderging meer dan 40 operaties en heeft 150 tatoeages op zijn lichaam. ,,Vaak vragen mensen, vooral vrouwen, me op straat waarom ik dit doe'', vertelt de jongeman die meteen een antwoord klaar heeft. ,,Ik vraag dan waarom zij hun haren opsteken, hun nagels lakken of make-up dragen.''

Volgens Ethan is er namelijk geen verschil. ,,Iedereen wil zich toch goed voelen'', klinkt het. 

Still can’t believe how rad my new set of golds are, another huge thanks to @the_cheshires_grin 👌🏻👌🏻👌🏻

Een foto die is geplaatst door null (@ethanmodboybramble) op

Tong doormidden

Een paar jaar geleden onderging de Australiër verschillende operaties. Zo liet hij zijn tong doormidden knippen. ,,Een verschrikkelijke ingreep, want ik kon vijf dagen lang amper eten of drinken'', vertelt hij. Ondanks de pijn wilde Ethan zijn lichaam blijven transformeren, tot hij écht tevreden was met wat hij in de spiegel zag.

Op 17-jarige leeftijd liet hij zijn oogbollen zwartmaken. Tijdens dat proces wordt inkt tussen twee lagen oogwit gespoten, maar dat is niet zonder gevaar. ,,Iemand hield mijn oogleden open. Ik zag alleen het plafond en was ontzettend gestrest. Als je je beweegt, kan je blind worden. Het is een groot risico.'' Toch was Ethan na talloze ingrepen en tatoeages nog niet tevreden met zijn look. Onlangs liet hij zijn navel operatief verwijderen. 

Rare jongen

Ethan beseft dat zijn look behoorlijk extreem is, maar van de negatieve reacties probeert hij zich zo weinig mogelijk aan te trekken. ,,Ik weet dat een eerste indruk voor veel mensen alles betekent. Mensen zijn altijd bang als ze mij zien. Ik zie eruit als een rare jongen. Maar mensen moet je niet beoordelen op hoe ze eruit zien'', besluit hij.

Lichaamsmodificatie is volgens de twintiger een recent fenomeen, waardoor mensen het nog onvoldoende begrijpen. Of hij in de toekomst een nieuwe ingreep laat uitvoeren, weet Ethan voorlopig nog niet.

I’m fucking loco. #modboy #piercing #tattooedmen #tattoos

Een foto die is geplaatst door null (@ethanmodboybramble) op

My boys @dromclothingco hooked me up with some free tees and some extra smalls for my little girl due in 3 months. #daddymodboy

Een foto die is geplaatst door null (@ethanmodboybramble) op