Volledig scherm
© Instagram Rodrigo Alves

'Faceliftfreak' Rodrigo baalt van laten verwijderen vier zwevende ribben

De aan plastische chirurgie verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (35) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - heeft vandaag op zijn verjaardag onthuld dat hij tot zijn grote spijt nog heel lang een corrigerend corset moet dragen. Alves liet begin dit jaar vier ribben verwijderen om beter in getailleerde colberts te passen. De elastische bandage is bedoeld om zijn ingewanden te beschermen. 

Mediapersoonlijkheid Rodrigo Alves liet al eerder weten dat de ingrijpende, 31.500 euro kosten operatie hem weliswaar betere looks gaf, maar dat de napijn bijna niet te doen is. ,,Gelukkig kan ik ermee leven'', aldus 'Ken' die momenteel geniet van het jetsetleven in de Spaanse kustplaats Marbella. Daar loopt hij een groot deel van de dag rond met het voor hem op maat gemaakte corset. Ook in het zwembad gaat het ding niet af, zo blijkt uit veelzeggende foto's die Alves op Instagram zette. 

Volgens de Braziliaan is hij zeer waarschijnlijk de enige man ter wereld die uit cosmetisch oogpunt zijn tiende en elfde zwevende ribben liet weghalen. Hij liep al jaren rond met het plan, maar kon geen arts vinden die hem wilde helpen. ,,Uiteindelijk vond ik na lang zoeken drie chirurgen die het wilden doen: twee in Europa en één in Amerika. De artsen hebben me uitvoerig onderzocht en röntgenfoto's gemaakt. Daaruit bleek dat het kon'', aldus Alves die uiteindelijk onder het mes ging bij dokter Michal Kobeng die een privékliniek runt in Beverly Hills: een stad in Californië waar een groot aantal pop- en filmsterren woont. ,,Hij heeft de ribben - die geen duidelijke functie hebben - niet te dicht bij de ruggengraat en via mijn rug afgezaagd om elk risico uit te sluiten.''

Siliconensixpack

De Braziliaan kreeg de vier stukken rib mee naar huis als aandenken en voelde zich in eerste instantie topfit. ,,Ik ben zó happy met mijn nieuwe zandlopermiddel'', jubelde hij begin dit jaar over zijn per direct 20 centimeter smallere taille. ,,Ik kan nu weer in mijn colbertjes maat 36 ademen en hoef ze niet meer naar de kleermaker te brengen.'' Hij is, afgezien van de aanhoudende pijn en ongemakken, best tevreden met zijn verschijning. ,,Ik zit lekker in mijn vel en kan me na die ingreep beter uiten als fanatieke fashionist.'' Momenteel heeft hij een taille van 71 centimeter (rondom gemeten, red.). 

Liposucties, haartransplantatie, fillers, implantaten en grote hoeveelheden botox: de afwisselend in Londen en Los Angeles wonende Rodrigo, die ook een kunstmatige siliconensixpack heeft, gaf al bijna een miljoen euro uit aan naar schatting 50 cosmetische operaties. Zijn strijd om het perfecte lichaam - zijn idool is Ken, de mannelijke Barbie - kent geen grenzen. De laatste twee jaar al onderging hij zeker twintig kleine en grotere ingrepen over heel de wereld.

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Zijn obsessie met Ken liep al snel uit de hand. Ruim drie jaar geleden werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij ondergaat bij een psycholoog een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt niet veel uit te halen. ,,Het is prettig om met zo'n psycholoog te praten, maar ik blijf gewoon doorgaan met het creëren van mijn eigen ideaalbeeld.''