Volledig scherm
© Instagram

'Faceliftfreak' Rodrigo heeft na tiende operatie eindelijk zijn poppenneusje

De aan plastische chirurgie verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (32) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - heeft zich in Iran met succes voor de tiende keer aan zijn reukorgaan laten opereren. Volgens Alves, die zich gelijk maar zogenoemde kattenogen liet aanmeten, is hij na die gevaarlijke ingreep de trotse eigenaar van een 'schattig poppenneusje'. 

In Iran liet Rodrigo Alves niet alleen sleutelen aan zijn neus, zo liet hij de afgelopen dagen weten op sociale media. Hij kreeg ook een kin-implantaat en krijgt over enkele dagen ook nog splinternieuwe, spierwitte porseleinen facings op zijn tanden. Alle ingrepen kosten hem omgerekend een slordige 40.000 euro. Op Instagram toont de inmiddels wereldberoemde 'faceliftfreak' vol trots het voorlopige eindresultaat van de ingrepen. 

Hij schrijft aan zijn bijna 30.000 Instagramvolgers dat het twee dagen na de ingrepen 'best goed' met hem gaat. ,,Ik ben nu al blij met mijn wenkbrauwen die aan de zijkanten iets zijn verhoogd om een zwoele kattenblik te creëren.'' Maar bovenal is Rodrigo tevreden met zijn neus die tijdens eerdere operaties  werd verziekt. ,,Ik kan eindelijk weer ademen'', jubelt hij. Aan zijn nieuwe kin moet hij nog wennen. ,,Die is nog iets te puntig, maar dat zal nog wel bij trekken.''

Alves liet zich in februari vorig jaar door een niet erkende plastisch chirurg een nieuwe neus aanmeten. Maar die schoonheidsoperatie eindigde in een regelrechte nachtmerrie. Stukjes kraakbeen werden afgestoten en vleesetende bacteriën 'aten' een gapend gat in een neusvleugel. Een hulpvaardige Duitse arts herstelde de medische blunder. Rodrigo Alves lag na de eerste neusoperatie geruime tijd in het ziekenhuis, omdat zijn kersverse Ken-neusje dus was gaan afsterven. ,,Maar mijn neus viel er niet bijna af zoals veel media hebben geschreven'', zegt hij nu met grote stelligheid.

Problemen

Na de mislukte operatie verkeerde hij even in levensgevaar, kreeg meerdere antibioticakuren om zijn geprutste reukorgaan te redden, maar uiteindelijk moest de aan schoonheidsoperaties verslaafde dertiger toch weer onder het mes. De Duitse chirurg professor Nektarios Sinis (41) uit Berlijn reconstrueerde de neus van Rodrigo waarna het weer wat beter ging. Helaas bleef hij problemen houden met ademhalen. Hij liet zich wederom opereren, maar tot zijn spijt zonder het gewenste resultaat. In Iran werd hij geholpen door dokter Farshid Mahboubirad die, zo is te lezen op zijn site, circa zeven neusoperaties per dag doet.

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Zijn obsessie met Ken liep al snel uit de hand. Twee jaar geleden werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij ondergaat bij een psycholoog een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt niet veel uit te halen. De in Londen wonende Rodrigo gaf al meer dan 383.000 euro uit aan minstens 42 cosmetische operaties. ,,En ik ga door totdat ik een echt mooie man ben'', zo laat hij regelmatig weten.