Volledig scherm
© Instagram

'Faceliftfreak' Rodrigo laat vier ribben weghalen om beter in colberts te passen

De aan plastische chirurgie verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (34) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - heeft door een plastisch chirurg in Beverly Hills vier ribben laten verwijderen om beter in getailleerde colberts te passen. 

Volledig scherm
© Instagram

Volgens Alves moest hij standaard designblazers altijd naar de kleermaker brengen om ze te vermaken. ,,Nu krijg ik de knoopjes weer probleemloos dicht en spant het niet meer op mijn buik. Echt ideaal.'' Rodrigo Alves deed zijn opmerkelijke bekentenis  deze week in de Britse tv-talkshow This Morning waar hij openhartig over de operatie sprak. Volgens de Braziliaan is hij zeer waarschijnlijk de enige man ter wereld die uit cosmetisch oogpunt zijn tiende en elfde zwevende ribben liet weghalen. 

Hij liep al jaren rond met het plan, maar kon geen arts vinden die hem wilde helpen.  ,,Uiteindelijk vond ik na lang zoeken drie chirurgen die het wilden doen: twee in Europa en één in Amerika. De artsen hebben met uitvoerig onderzocht en röntgenfoto's gemaakt. Daaruit bleek dat het kon'', aldus Alves die uiteindelijk onder het mes ging bij dokter Michal Kobeng die een privékliniek runt in Beverly Hills: een stad in Californië waar een groot aantal  pop- en filmsterren woont. ,,Hij heeft de ribben - die geen functie hebben - niet te dicht bij de ruggengraat afgezaagd om elk risico uit te sluiten.'' 

De Braziliaan kreeg de vier stukken rib mee naar huis als aandenken en voelt zich topfit. ,,Ik ben zó happy met mijn nieuwe zandlopermiddel.'' Gevaarlijk voor zijn ingewanden is het ontbreken van de stukken bot niet. Wel moet hij voorlopig een korset dragen om zijn nieuwe taille te beschermen en te kunnen laten genezen. 

Kleermaker

Na de operatie had Alves gelijk een 20 centimeter smallere taille. ,,Mooi'', vertelde hij met een uitgestreken gezicht in de tv-show. ,,Ik kan nu weer in mijn colbertjes maat 36 ademen en hoef ze niet meer naar de kleermaker te brengen. Door mijn operatie loopt die een aardig inkomen mis. Want ik bracht alles bij hem langs.'' Hij is momenteel erg tevreden met zijn verschijning. ,,Ik zit lekker in mijn vel en kan me na die ingreep beter uiten als fanatieke fashionist.''

Liposucties, haartransplantatie, fillers, implantaten en grote hoeveelheden botox: de afwisselend in Londen en Los Angels wonende Rodrigo, die ook een kunstmatige siliconensixpack heeft, gaf al bijna een miljoen euro uit aan naar schatting 50  cosmetische operaties. Zijn strijd om het perfecte lichaam - zijn idool is Ken, de mannelijke Barbie - kent geen grenzen. De laatste anderhalf jaar al onderging hij zeker twintig kleine en grotere ingrepen over heel de wereld. 

Niet alle operatie zijn overigens een succes. Vier jaar geleden liep een ingreep met siliconen mis. De chemische stof begon te lekken en zijn armen zwollen zo hard op dat hij zichzelf niet meer kon wassen. En vorig jaar kon hij na een neuscorrectie bijna niet meer ademen. 

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Zijn obsessie met Ken liep al snel uit de hand. Drie jaar geleden werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij ondergaat bij een psycholoog een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt niet veel uit te halen. ,,Het is prettig om met zo'n psycholoog te praten, maar ik blijf gewoon doorgaan met het creëren van mijn eigen ideaalbeeld.''

Volledig scherm
Rodrigo zoals hij er ooit uitzag. © Instagram