Volledig scherm
De laatste foto die van Pavel Kashin werd gemaakt voor hij van het gebouw viel © privéfoto

Freerunner valt van dakrand na stunt

De Russische freerunner Pavel Kashin is overleden na een stunt op de rand van een dak in Sint-Petersburg. Op de dakrand van het zestig meter hoge gebouw maakte Kashin een achterwaartse salto (backflip) waarna hij zijn evenwicht verloor en naar beneden viel.

Pavel Kashin werd de beste freerunner van de wereld genoemd en stond bekend om zijn halsbrekende stunts. Kashin deed de 'backflip' op de rand van een zestien verdiepingen hoge gebouw in Sint-Petersburg. Vrienden waarmee hij op het dak van het gebouw was, maakten de laatste foto van Kashin voor hij te pletter viel.

De ouders van Kashin hebben de foto vrijgegeven als eerbetoon aan hun zoon met daarbij een verklaring, waarin ze schrijven te hopen dat de acties van hun zoon andere waaghalzen aansporen de risico's van de sport niet te licht op te vatten.

Freerunning, ook wel Parkour genoemd, is een sport waarbij de beoefenaars zo snel mogelijk van A naar B proberen te komen in de stad. Daarbij springen en klimmen ze zo vloeiend mogelijk over objecten en obstakels die op hun pad komen.