De brandweer is bezig het lichaam van Elisa Lam uit de watertank te halen.
Volledig scherm
De brandweer is bezig het lichaam van Elisa Lam uit de watertank te halen. © reuters

Gasten hotel drinken wekenlang van water waarin lijk ligt te ontbinden

Gasten van een hotel in Los Angeles hebben wekenlang gedoucht en hun tanden gepoetst met het water uit een bassin waarin het lichaam van een vrouw lag te ontbinden. Het lichaam is vrijwel zeker van de 21-jarige Canadese toeriste Elisa Lam. De vrouw was sinds eind januari vermist.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  26

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Duitse ‘nazifreak’ veroordeeld voor illegaal bezit oorlogswapens, moet afweergeschut en tank verkopen

  Duitse ‘nazifreak’ veroor­deeld voor illegaal bezit oorlogswa­pens, moet afweerge­schut en tank verkopen

  Een Wehrmacht-tank, Flak-luchtafweergeschut, een torpedo, een mortier, machine- en aanvalsgeweren, semi- en volautomatische pistolen, ruim 2000 patronen én een grote hoeveelheid nitrocellulosepoeder. Het bevond zich allemaal in de villa van Klaus Dieter Flick (84) in een chique buitenwijk van het Noord-Duitse Kiel. Zijn ‘nazimuseum’ leverde de miljonair dinsdag een veroordeling op van 14 maanden voorwaardelijk en een boete van 250.000 euro.