Volledig scherm
Marianne Wigbers met de baby.

Geboorte in vakantiepark: 'Baby in de sauna'

Tim en Gaby Reesink hadden voor de zekerheid op hun vakantie een vluchtkoffertje met een setje babykleren en wat luiers bij zich, om in geval van nood direct naar het ziekenhuis te rijden. Maar de weeën van de hoogzwangere Gaby kwamen zo plotseling en waren zo hevig, dat die tijd er niet meer was. Zoon Arthur werd in  CenterParcs De Eemhof in Zeewolde geboren en warm gehouden in de sauna van de vakantiebungalow.

,,Een bizarre nacht", zegt de kersverse vader Tim Reesink. Zijn vrouw Gaby was pas over 3 weken uitgerekend, maar toch moest verloskundige Marianne Wigbers in de nacht van dinsdag op woensdag met gierende banden naar het vakantiepark. ,,Ik was er zelfs nog eerder dan de ambulance", lacht zij. ,,Ik was er net op tijd, zes minuten later werd het kindje geboren."

Omdat de ouders weinig spullen bij zich hadden en het koud was in de bungalow, hield Wigers het jongetje warm in de sauna. ,,Je moet na de bevalling wat onderzoeken doen bij een kindje, dus hebben we de sauna even aangezet. Dat werkte prima." Het tafereel werd verbouwereerd gadegeslagen door de andere zoon (1,5 jaar) van het stel. vader Tim: ,,Die had ik al wakker gemaakt om mee te gaan naar het ziekenhuis." Inmiddels zijn moeder en zoon weer thuis in Arnhem. Tim, gisteravond: ,,Het gaat prima met hem, hij ligt nu heerlijk te slapen." De foto van Arthur en verloskundige Marianne in de sauna gaat in het familieplakboek.