'Geest' van Alcatraz gefotografeerd met iPhone

Het was een van de beruchtste gevangenissen in de Verenigde Staten: Alcatraz, gebouwd op het gelijknamige eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het complex in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis.

Volledig scherm
De met een iPhone vastgelegde 'geest' in een raampje van een bezoekersruimte in Alcatraz. © Videostill

Al Capone heeft er gevangen gezeten, er zijn talloze speelfilms over de gevangenis gemaakt en in de jaren na de sluiting is Alcatraz uitgegroeid tot een populaire toeristenbestemming voor iedereen de San Francisco bezoekt. 

Geest

Een Britse toeriste beweert nu in april van dit jaar een heuse 'geest' met haar iPhone in een bezoekersruimte van het cellencomplex te hebben gefotografeerd.

'Ik keek op mijn schermpje en zag de vrouw', vertelt Sheila Sillery-Walsh (48). 'Later keek ik weer naar dat raampje van die wachtruimte en daar zag ik niets bijzonders.'

Haar 50-jarige vriend Paul Rice geloofde in eerste instantie zijn ogen niet. 'Maar je ziet echt een vrouw, met kleding die niet uit deze tijd stamt.'

Door de jaren heen zijn er geregeld geestesverschijningen en paranormale activiteiten waargenomen in de voormalige gevangenis.
De populaire TV-show Ghosthunters heeft ook een aflevering gewijd aan geestesverschijningen in Alcatraz. 'Maar', verzekert de staf van het cellencomplex, 'er zijn echt geen geesten op het eiland of in de gevangenis.'

Volledig scherm
© Suzanne Borgdorff
Volledig scherm
Interieur van Alcatraz © AP
  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.