Volledig scherm
© thinkstock

Gezocht: huurder die zich elke dag als walrus verkleedt

Onderdak krijgen zonder huur te betalen, lijkt ons geweldig. Maar wat als dat betekent dat je je voortaan elke dag als walrus zal moeten verkleden? Een Britse huiseigenaar die zijn glorietijd in Alaska mist, plaatste dit bijzondere verzoek in zijn zoektocht naar een huurder.

'Het waren de meest intense en fascinerende jaren uit mijn leven', aldus de verhuurder over zijn tijd in Alaska. 'Ik werd dikke vrienden met een walrus die ik Gregory noemde.' In zijn advertentie biedt de Brit nu gratis onderdak aan in ruil voor een bijzondere eis. Zo hoopt hij dat zijn nieuwe huisgenoot hem kan helpen om de intieme vriendschap die hij ooit met een walrus beleefde, te laten herleven.

'Wanneer je het pak draagt, moet je je gedragen als een walrus. Er mag nooit op een menselijke manier gesproken worden. Elke vorm van communicatie moet in walrusgeluiden gebeuren', aldus de man in zijn advertentie. Alsof dat nog niet gek genoeg is, zal de Brit ook regelmatig visjes naar de mond van zijn nieuwe huisgenoot gooien.

De Brit liet intussen weten dat hij een huurder heeft gevonden: 'Ik wil iedereen bedanken om massaal te reageren op mijn advertentie. Sorry dat ik niet iedereen persoonlijk heb kunnen beantwoorden. De audities waren succesvol. Ik heb een nieuwe huisgenoot gevonden.'