Volledig scherm
Toeristen in een grote klomp (niet genoemd in het verhaal) in de Keukenhof © ANP

Grootste klompen ter wereld van 'peniskunstenaar' ontvreemd

Pech voor kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen. Maandagnacht zijn twee door hem vervaardigde klompen, van maar liefst drie meter lang en elk 850 kilo zwaar, gestolen. De Koning snapt er niets van en denkt dat het gaat om een oudejaarsstunt.

De creaties zijn samen het grootste klompenpaar ter wereld, weet Omroep Brabant te melden. Ze stonden op de parkeerstrook voor het huis van De Koning.

De kunstenaar, die bekendstaat om zijn opvallende ontwerpen zoals een grote houten penis, denkt dat het om een grap gaat. Op de plaats van de grote klompen staat nu een normaal klompenpaar met schoenmaat 43. 'Wel een knap staaltje jatwerk trouwens, want die klompen til je niet zo maar weg. Ze kunnen er toch niets mee doen, dus de klompen zullen wel weer terugkomen', aldus De Koning aan de Brabantse omroep.

Voorlopig doet hij geen aangifte van diefstal. Na het akkefietje met de houten penis welke in beslag werd genomen, heeft De Koning geen goede verhouding met de politie. De rechter bepaalde dat de penis mocht worden teruggeplaatst.