Gus is weg! Wie roofde skatende bulldog uit de tuin?

VIDEOGus, een Engelse bulldog op een skateboard, zie je niet zomaar over het hoofd. Toch wist een onverlaat in Carmel, Indiana, de acrobatische viervoeter ongezien mee te kapen. De familie Kiger is ten einde raad en heeft een prijs uitgeloofd van 4.000 dollar voor de gouden tip, maar vooralsnog ontbreekt elk spoor.

Volledig scherm
De familie Kiger wil Gus zo graag terughebben dat ze 4.000 dollar beloning uitloofden voor de gouden tip © Facebook/Gus is Missing

Filmpjes van Gus op zijn favoriete skateboard hebben een lokale beroemdheid van hem gemaakt. Het eerste videootje van de skatende bulldog is al ruim 200.000 keer bekeken. Door de diefstal van het aandoenlijke dier geniet hij nu landelijke bekendheid. Christina Kiger houdt een Facebookpagina bij over de zoektocht naar haar lieveling en menig nieuwszender berichtte over Gus’ verdwijning. Sindsdien regent het tips. Duizenden.

De tuin was een van Gus’ favoriete stekjes en doorgaans lag hij onder een boom of op de oprit van de woning te slapen. Weglopen deed hij nooit. Christina liet het dier om kwart voor vier ’s middags naar buiten en omstreeks half vijf kwam een van haar dochters binnen en riep: ‘Mam, Gussy is weg!’. Een buurvrouw had een onbekende auto gezien, die een aantal keren langs het huis van de Kigers was gereden en uiteindelijk gestopt.

Politie tast in het duister

Volledig scherm
De familie houdt goede moed dat hun skatende huisdier weer snel thuiskomt © Facebook/Gus is Missing

Een zoektocht naar de auto, flyeren en aangifte bij de politie leverden niets op. Aanwijzingen ontbraken. Tot afgelopen week, toen de politie van Carmel gauwdief Reid Albrecht arresteerde. De man zal al vast voor een ander vergrijp, maar wordt nu ook gelinkt aan de verdwijning van de Engelse bull. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Gus’ baasjes weer van zijn kunsten kunnen genieten. Toch tast de politie nog in het duister over de verblijfplaats van skatehond Gus.

Christina en haar familie houden goede moed dat hun huisdier ooit weer thuiskomt. 'We willen de politie van Carmel en het Openbaar Ministerie van Hamilton County bedanken voor al hun harde werk’, schrijven de Kigers op Facebook. 'De arrestatie is voor ons zeker een aanmoediging, maar helaas weten we nog niet waar Gus uithangt.' Voor de tip die Gus heelhuids thuisbrengt, heeft Christina een beloning van 4.000 dollar over, schrijft ABC News.

Hoop vervaagt nooit

Christina heeft een poster met Gus erop in de voortuin gezet, die ze elke zes weken vervangt. ,,De zon vervaagt zijn foto, maar onze hoop vervaagt nooit.’’ Op de oprit wachten hondenbrokjes op Gus' terugkeer en in een boom hangt zijn rode dekentje. ,,Wie de deken ziet hangen, denkt misschien dat die er zomaar hangt, maar onze buren weten wat het voor ons betekent’’, zegt Christina. ,,De deken symboliseert onze hoop hem thuis te krijgen en ons gevecht om de waarheid rond zijn verdwijning te achterhalen.’’

Skateboarden lijkt Engelse bulldogs in het bloed te zitten. Gus is dan ook niet de enige bull die liever skate dan loopt. De dieren die vanwege hun bouw niet tot het meest mobiele hondenras behoren, snel last hebben van de warmte en vaak kortademig zijn, duiken meer dan eens skatend op op YouTube. Bulldogs Otto en Tillman zijn regelrechte legendes op vier wielen en belandden in commercials en zelfs het Guinness Wereldrecordboek.

Volledig scherm
Gus' rode lievelingsdekentje hangt in een boom en wacht op zijn terugkeer © Facebook/Gus is Missing
Volledig scherm
De tuin was een van Gus' favoriete plekjes en weglopen deed hij nooit © Facebook/Gus is Missing
Volledig scherm
Gus op zijn skateboard © Screenshot/Gus is Missing
  1. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.