Volledig scherm

Hond loopt 800 kilometer en vindt baasje terug

Buck, een driejarige zwarte Labrador, liep meer dan 800 kilometer terug naar zijn voormalig huis om zijn baasje terug te vinden. Mark Wessells, Bucks baasje, mocht zijn hond niet langer houden in de woning in South Carolina en bracht hem daarom naar Winchester, waar zijn vader bereid was voor de labrador te zorgen.

In januari ontsnapte Buck en bij het horen van die boodschap dacht Mark dat hij voor altijd verdwenen was. Niets was echter minder waar, want enkele maanden later en 800 kilometer verder dook Buck op in Myrtle Beach, South Carolina, waar hij gevonden werd door Brett Gallagher.

De man nam hem in huis en had al plannen gemaakt om de hond te houden. Toen hij echter naar de dierenarts ging voor intentingen, werd een microchip ontdekt. Met één simpele klik ontdekte dokter Amanda Thomas dat Bucks baasje slechts op enkele kilometers van de kliniek woonde.

Mark, die uiteraard zijn oren niet kon geloven toen de dierenarts hem opbelde, kon niet snel genoeg zijn geliefde hond ophalen. 'Ik moest onbedaarlijk huilen. Buck herkende mij onmiddellijk, het is waanzinnig hoe hij hier in zijn eentje terecht is gekomen', getuigt Wessells.

De dierenarts schrijft het toe aan Bucks fantastische neus. 'De reukzin van honden is ongelooflijk. Zoals we weten uit onderzoek bij speur- en reddingshonden kunnen ze zelfs mensen opsporen in gesloten voertuigen', klinkt het.

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

  Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

  Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.