Volledig scherm
De Ninja Dog © Ikea Japan

Ikea komt met zwarte hotdog

Een zwarte hotdog krijg je meestal alleen als je hem te lang in de oven laat zitten, maar Ikea Japan is begonnen met de verkoop van een zwartgekleurde hotdog in hun bistro.

Volledig scherm
De Kuro Burger. © epa

Het broodje en de worst hebben die zwartgeblakerde kleur omdat er eetbare bamboehoutskool doorheen is gedaan, meldt Daily Mail. De houtskool wordt gewoonlijk gebruikt om water mee te zuiveren en als ontgiftingsmiddel. 

De Japanse Ikea heeft het broodje worst geïntroduceerd voor zijn tiende verjaardag. De nieuwe hotdog heet de Ninja Dog en is 30 centimeter lang, weet Rocket News 24. Hij is zo genoemd omdat hij lijkt op een ouderwetse Japanse boekrol. De Ninja Dog kost 300 yen, omgerekend ongeveer 2,68 euro. Hij is te verkrijgen met alle normale sauzen en met uitjes.

Zwarte burgers
De zwarte hotdog is niet het eerste donkergekleurde fastfood. Eerder verschenen er ook al zwarte hamburgers op de markt. Zo kwam de Franse fastfoodketen Quick met een Darth Vader Burger bij de première van de Star Wars film The Phantom Menace 3D in 2012. De broodjes waren zwartgekleurd door een kunstmatige kleurstof.

De broodjes van de Kuro Burger (letterlijk 'zwarte burger') van de Burger King zijn echter zwart door natuurlijke producten zoals inktvisinkt. De fastfoodketen ging zelfs nog een stapje verder: ook de kaas en knoflooksaus waren zwartgekleurd.

  1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

    Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

    Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.