Volledig scherm
Dan Snarrs snor moet eraf. © AP

Inwoners moeten beslissen over snor burgemeester

Binnen het gezin van burgemeester Dan Snarr van Murray, een voorstad van Salt Lake City, speelt zich een enorm drama af. Zijn vrouw wil dat hij zijn snor afscheert, terwijl hij die wil behouden. Om de zaak eens en voor altijd democratisch op te lossen, legt de burgervader het lot van zijn gestoffeerde bovenlip in handen van de inwoners van zijn stad.

Alles wordt uit de kast gehaald om stemmen te winnen. Zo draagt mevrouw Snarr een enorme houten schaar om duidelijk te maken hoe zij over haar mans snor denkt. 'Weg met die kruimeldief.' Zij is het zat telkens door de snor geprikt te worden. Haar echtgenoot is het daar uiteraard niet mee eens: 'Die snor is jouw hele identiteit zeggen mensen altijd. En ik kan mijn identiteit toch niet wegdoen.'

Snarr rijdt, samen met zijn vrouw, in een open auto door de stad en burgers kunnen, door het opsteken van de duim, aangeven of zij de lipbegroeing mooi vinden, en willen behouden. Gaat de duim omlaag, dan vinden de inwoners er blijkbaar niets aan, en zien ze Snarrs bovenlip liever gladgeschoren. Wanneer de stemmen, of liever duimen, geteld worden is nog niet bekend.