Volledig scherm
De gestolen sneakers © olitie Tochigi-Saitama

Japanner met sneakerfetish steelt 120 paar afgetrapte gympies

De politie in Japan heeft een 40-jarige man aangehouden die in veertien maanden tijd zeker 120 paar gebruikte sneakers stal van onbekenden. Volgens de politie had Makoto Endo een opmerkelijke fascinatie voor gedragen sportschoenen omdat hij de geur daarvan al vele jaren als opwindend ervaart. 

De afgetrapte gympies werden gestolen in Tochigi en Saitama, twee steden in het oosten van Japan, en zijn allemaal aangetroffen bij de man thuis, zo meldt Asia Wire. De politie heeft inmiddels een foto verspreid van de sneakers waarmee de snuffelende Japanner zijn seksuele behoeften bevredigde. Het gaat om schoeisel voor mannen en vrouwen. Onduidelijk is of zich al eigenaren van de gestolen schoenen hebben gemeld. 

Volgens de politie, die de spraakmakende diefstal nu pas naar buiten heeft gebracht, heeft Makoto Endo bekend dat hij de sneakers achterover drukte. Hij zou al jaren last hebben gehad van zijn fetish voor met name sportschoenen die al redelijk oud zijn. ,,Ik haal nu eenmaal mijn seksuele pleziertjes uit die schoenen", zou de Japanner na zijn aanhouding hebben verklaard. 

Onduidelijk is vooralsnog welke straf Endo heeft gekregen voor de diefstal. Onbekend is ook hoe de Japanner zich de schoenen toe-eigende. Wel is zeker dat hij alleen opgewonden raakte van de gympies van anderen en dat hij ze nooit droeg omdat het om exemplaren in verschillende maten ging.