Japanner vangt monstervis bij kerncentrale Fukushima

Hirasaka Hiroshi, een Japanse visser, heeft een wel heel angstaanjagend exemplaar aan de haak geslagen. Hij ving een monstervis vlakbij de plek waar op 11 maart 2011 een nucleaire ramp plaatsvond in de Fukushima kerncentrale. In de centrale ging het helemaal mis na een zeebeving en een tsunami die daarop volgde. Wetenschappers vermoeden dat de vis door straling zo'n merkwaardig uiterlijk kreeg.

De vis met zijn gigantische, gapende mond lijkt regelrecht weggezwommen uit een prehistorische of dinofilm. Volgens Hiroshi, die zijn vangst trots op Twitter toonde, gaat het om een wolfsvis, ook wel zeewolf genoemd. Normaalgesproken worden die gemiddeld zo'n meter lang, maar het exemplaar van de Japanse visser is bijna twee keer zo groot.

Hiroshi vindt zijn vis 'supercool' en meldt dat hij blij is dat hij de vlucht naar Hokkaido, dat zo'n 800 kilometer van Fukushima ligt, maakte om vlakbij de centrale te gaan vissen. Wolfsvissen zwemmen nooit dicht bij het wateroppervlak en laten zich slechts in uitzonderlijke gevallen vangen met een doorsnee hengel. Ze leven onder normale omstandigheden altijd op de zeebodem.

Eerder werden bij Fukushima gemuteerde madeliefjes aangetroffen. Het was volgens deskundigen echter niet zeker dat er een link met de radioactieve straling is. Het ging waarschijnlijk om een 'gewone' mutatie die fasciatie genoemd wordt.

  1. ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’
    update

    ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’

    Een 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban zou er op slinkse wijze in zijn geslaagd zeker een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Het personeel had kennelijk iets in de gaten, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens.