Japanse artiest bedankt zorgpersoneel met hilarische striptease

videoDe Japanse artiest Kazuhisa Uekusa (32) werd in 2018 in één klap wereldberoemd door zijn maffe striptease-optredens bij Britain’s Got Talent en de Britse en Franse versies van dat showprogramma De performer zit wegens de coronacrisis al een tijdje werkloos thuis, maar dat weerhield hem er niet van op ludieke wijze het keihard werkende zorgpersoneel in zijn land te bedanken. 

In een filmpje dat hij vandaag deelde met zijn ruim 700.000 volgers op sociale media, is te zien hoe performer Uekusa onder een zijden lap ligt met daarop drie porseleinen kop en schotels (een op zijn kruis en twee op zijn borst) en een vel papier met daarop ‘Health workers’ (verzorgers). Vervolgens rukt hij met een ernstig gezicht het  doek succesvol weg, waarna hij poedelnaakt te zien is met een dankwoord. Hij sluit zijn act af met twee duimen omhoog en een applaus. Het is zijn specialiteit: razendsnel een doek wegtrekken, terwijl de voorwerpen erop blijven staan.

Volgens Kazuhisa Uekusa, zo vertelde hij aan Japanse media, zijn de coronaregels in zijn land nog niet zo streng als in de Verenigde Staten en veel Europse landen. ,,Desondanks zitten veel mensen uit voorzorg thuis in quarantaine. Ik ook. Al mijn optredens zijn afgezegd, dus ik zit als komisch performer noodgedwongen werkloos thuis.” 

Hij wil met zijn ‘corona-act’ zorgen voor een glimlach op de gezichten van iedereen die momenteel niet naar buiten kan. ,,Misschien dat humor het leed wat kan verzachten. En ik hoop mensen aan te moedigen er het beste van te maken.”

Kazuhisa Uekusa.
Volledig scherm
Kazuhisa Uekusa. © Facebook