© Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Jarige Hema trakteert per ongeluk op gratis taart: site plat

UpdateDe site van winkelketen Hema was vannacht enkele uren lang onbereikbaar, doordat duizenden bezoekers allemaal tegelijk een bosvruchtentaartje wilden bestellen. Het gebakje was foutief voor nul euro in de aanbieding gegooid. Inmiddels is de site weer in de lucht.

'We gaan uit van een menselijke fout, waardoor de bosvruchten clafoutis-taart gratis te bestellen is', meldde een woordvoerster van het bedrijf. 'We zijn niet primair bezig om te kijken hoe het komt. We willen vooral het probleem zo snel mogelijk verhelpen en gaan dan kijken wat we doen met de bestellingen die zijn geplaatst.' De taart kost normaal gesproken vier euro.

Echt Hema
Hema is vandaag jarig. De eerste Hema winkel opende op 4 november 1926 voor het eerst haar deuren in de Kalverstraat.

De nu 85-jarige winkelketen liet laat gisteravond via Twitter weten:
'Ja, HEMA is morgen jarig. Nee, helaas trakteren we niet op gratis taart. Dit is een fout op de website, we herstellen deze zo snel als mogelijk. Stop alsjeblieft met bestellen.'

Afzender: echt HEMA

Miljoenen bestellingen
'We krijgen bestellingen binnen voor hele bedrijven. Sommigen bestellen er zelfs miljoenen', aldus de woordvoerster. 'Als de site weer normaal draait, gaan we inventariseren hoeveel er precies is besteld en wat een passende oplossing is. Immers, de productie kan dit niet aan.' Klanten moeten hun gegevens achterlaten, dus Hema kan hen bereiken. De winkelketen heeft daar twee dagen de tijd voor; het duurt 48 uur voordat een taart kan worden afgehaald.

Hema gaat niet uit van een hack. 'Dan hadden ze vast wel een andere taart uitgekozen', aldus de woordvoerster. Of de woordvoerster daarmee bedoelt dat de bosvruchtentaart eigenlijk niet zo lekker is, is niet duidelijk.

De Hema site kwam rond 2.00 uur vannacht weer in de lucht, inclusief de mogelijkheid om het taartje gewoon weer voor vier euro te bestellen.