Volledig scherm
Een gekloonde pup. © afp

Je hond klonen? Het kan in Zuid-Korea

Foto'sKun je geen afscheid nemen van je hond? Laat hem of haar dan klonen. Voor zo'n 100.000 euro heb je binnen een paar maanden een nieuw exemplaar in huis. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech heeft al bijna 800 succesvolle kloons uitgevoerd.

Sooam Biotech heeft een competitie uitgeschreven voor mensen die geen geld hebben om hun hond te laten klonen, maar dat wel graag willen. Om kans te maken op de prijs moeten hondenbezitters een motivatie toesturen, samen met een foto en korte video van hun hond. Het mooiste verhaal wint een gratis kloon. Alleen inwoners uit het Verenigd Koninkrijk kunnen meedoen aan de actie. 

Het bedrijf kloont al sinds 2006 honden en heeft klanten over de hele wereld. Er bestaan geen restricties aangaande het ras, de leeftijd of sekse van het beest dat je wil klonen. 

Doelgroep
Het klantenbestand is divers en bestaat onder anderen uit een groep superijke particulieren. Prinsen, beroemdheden en succesvolle zakenmensen laten hun hond klonen voor deze sterft zodat hun trouwe viervoeter niet hoeven te missen. ,,Mensen hebben tegenwoordig een hele speciale band met hun huisdier. Wij zorgen er voor dat je geen afscheid meer hoeft te nemen van je hond'', aldus Wang Jae-woong, woordvoerder van het bedrijf tegen de Japan Times.

Andere grote afnemers zijn bijvoorbeeld overheidsinstellingen die gebruikmaken van werkhonden. Zij willen een hond met specifieke eigenschappen; het klonen van een hond die zijn kwaliteiten in de praktijk heeft bewezen is voor hen een uitkomst.

Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© afp
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement