Volledig scherm
Foto Sanne Donders

Jezus duikt op in Schiedam

Jezus is gezien in Schiedam! Zijn baard, lange haar, schuine blik roepen grote vertwijfeling op in Schiedam. Is een nieuw bedevaartsoord ontstaan in de jeneverstad?

Hoewel sommige Schiedammers de 'heilige verschijning' classificeren als een roestvlek, zijn anderen ervan overtuigd: op de buitenmuur van een leegstaand pand in het centrum is Jezus spontaan opgedoken, meldt het AD.
 
Precies onder een stalen kruisje prijkt een roestige kring op de witte muur. 'Ja man! Dat is Jezus. Hij ziet er precies uit als in die film Passion of the Christ,' zegt een Schiedammer.

Piet Penning van Tapperij 't Weeshuis: 'Nou, voor mij is het gewoon een roestvlek. En ja, kunt er een man in zien ja. Maar ik weet niet hoe Jezus er uit ziet.'

Schijn kan bedriegen. Kunstenaar Jeffrey Burger had tot voor kort een galerie in het bewuste pand aan de Hoogstraat. 'Het is zeer frappant dat die figuur is opgedoken toen ik dat pand uit ging. Is die echt of nep?'

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.