Volledig scherm
© kos

Jezus verschijnt weer eens: nu op een pannenkoek

Restauranteigenaresse Karen Hendrickson kon haar ogen niet geloven toen afgelopen vrijdag op een van de pannenkoeken die in haar zaak werd gebakken, een afbeelding van Jezus Christus verscheen.

Een klant van het Cowgirl Cafe in Norco bestelde op Goede Vrijdag een pannenkoek met de beeltenis van Mickey Mouse, een van de specialiteiten van het Californische etablissement. Op het gerecht verscheen echter niet het vrolijke Disneyfiguurtje, maar niemand minder dan de zoon van God.

'Uitgerekend de avond ervoor had ik gebeden tot God om te waken over mijn restaurant', aldus de verbaasde Hendrickson. 'Al zeven jaar hebben we duizenden pannenkoeken gebakken, steeds op dezelfde grill, maar het is de eerste keer dat we dit meemaken.'

De vrouw bracht de 'heilige' baksel onmiddellijk naar haar kantoortje om te voorkomen dat iemand zijn tanden erin zou zetten. 'We hebben hem in de diepvriezer gestopt en zoeken nu naar een manier om de pancake zo goed mogelijk te bewaren.'

Roestvlek

Volledig scherm
© Sanne Donders

De pannenkoek in Norco is er een in een lange rij van Jezusverschijningen. Eens in de zoveel maanden duikt de Messias op en meestal op een plek waar je dit het minst verwacht. Zo zagen de inwoners van Schiedam in 2011 de verlosser op de buitenmuur van een leegstaand pand in het centrum. Hoewel sommige Schiedammers de 'heilige verschijning' classificeerden als een roestvlek, waren anderen overtuigd: 'Ja man! Dat is Jezus. Hij ziet er precies uit als in die film Passion of the Christ,' zei een Schiedammer over de verschijning.

Teenslipper

Volledig scherm
© Brunopress

Een paar maanden daarvoor wist de 25-jarige Brit Leon Thompson niet waar hij moest kijken toen hij de beeltenis van Jezus zag verschijnen op de zool van een teenslipper van z'n vriendin. De merkwaardige verschijning deed zich voor na een lange romantische wandeling met zijn Jenny.

Ikea

Volledig scherm
© The Scottish Sun.

Andershalf jaar eerder schrokken bezoekers van de Ikea in Glasgow zich een hoedje toen zij geconfronteerd werden met een afbeelding op een houten toiletdeur. De lange wapperende haren en baard van Jezus zouden duidelijk te zien zijn in de houtnerf van een toiletdeur.

'Ik was op weg naar het toilet en vond God', vertelde een Ikea-klant in 2009 tegen de Scottish Sun. 'Mijn vrouw dacht dat hij eruitzag als Gandalf uit Lord of The Rings, maar volgens mij is het de Jezus als op de lijkwade van Turijn.'

Douchewand

Volledig scherm
© Videostill KTRK-TV

In 2012 zagen Chyanna Richards en Thomas George in Splendora in de Amerikaanse staat Texas de zoon van God in een schimmelvlek op de douchewand in hun huis.

De bewoners putten toentertijd enorme kracht uit deze verschijning. 'De beeltenis van de Heiland heeft zeker een betekenis', aldus de vrouw in juni 2012. 'De bijzondere schimmelvlek ontstond toen Thomas in de gevangenis zat. Wij denken dat Jezus voor ons is verschenen om ons door deze moeilijke tijd te loodsen en er voor te zorgen dat Thomas voortaan het rechte pad bewandelt'.

Steentje

Volledig scherm
© Brunopress

Opvallend vaak wordt Jezus in de Verenigde Staten waargenomen. Een paar maanden voor de schimmelvlek-Jezus was Sonia Chamberlain met stomheid geslagen toen ze tijdens een wandeling in een gebergte in Arizona een steen zag met het gezicht van Jezus Christus er op.

De 63-jarige vrouw dacht dat de opmerkelijke vorm een teken van god was. Toch zou ze het steentje van de hand gaan doen. 'Om anderen ook het wonder te gunnen', aldus de wandelaarster.

Het is onbekend welk bedrag de vrouw voor het steentje heeft ontvangen, maar bekend is wel dat een verschijning aardig wat kan opleveren. Een tosti met het gezicht van de maagd Maria bracht bij een veiling op eBay in hetzelfde jaar 28.000 dollar op.

Wolken

Volledig scherm
© Brunopress

Een van de mooiste Jezusverschijningen was ongetwijfeld die fotograaf Luc Parrot vastlegde toen hij een berg op het Franse eiland Réunion beklom. Op het wolkendek, in het midden van een halo, was duidelijk een gestalte te zien met gespreide armen. 'Je leest over dit fenomeen in boeken, maar ik had zelf dit nog nooit eerder ervaren', aldus de fotograaf.

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

  Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

  Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.