Volledig scherm
© epa

Joodse passagiers dwingen Palestijnen uit vliegtuig te stappen

In Griekenland hebben enkele passagiers een vlucht van Aegean Airlines naar Tel Aviv urenlang vertraagd, omdat ze weigerden in hetzelfde toestel te zitten als twee Palestijnen. De twee stemden uiteindelijk toe om uit te stappen.

Verscheidene Joodse passagiers dwongen het cabinepersoneel ertoe de papieren van de twee Palestijnse reizigers te controleren. Ze waren bang dat het terroristen betrof, zo schrijft The Daily Mail. De passagiers bleven net zo lang in het gangpad staan totdat hun eisen werden ingewilligd.

Vanwege alle commotie besloot de gezagvoerder om de reisdocumenten te laten checken door de politie, maar daarbij werd niets verdachts aangetroffen. Toch stapten de twee Arabische Israëliërs uit, in ruil voor financiële compensatie en een hotelovernachting.

De Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean heeft zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken. 'We danken de twee Palestijnse passagiers voor hun begrip en medewerking en we bieden onze excuses aan voor de hele gang van zaken', aldus een woordvoerder.

  1. Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Een 59-jarige Amerikaanse zakenvrouw blijkt haar 30 jaar jongere man bij toeval te hebben ontmoet nadat ze per ongeluk een sms'je naar het verkeerde telefoonnummer had gestuurd. Volgens Kasey Bergh, de vrouw in kwestie, antwoordde de volslagen onbekende Henry Glendening (29) zó aardig op haar misser dat ze een week bleven chatten en vervolgens afspraken bij een concert waar Cupido met volle kracht raak schoot.
  2. Kiftende stiefzussen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpikkers’

    Kiftende stiefzus­sen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpik­kers’

    Twee op geld beluste Britse stiefzussen zijn op hoge poten naar de rechter gestapt om te laten bepalen wie van hun ouders het eerste overleed. Het echtpaar John Carle (79) en zijn vrouw Ann (69) overleed volgens de overlijdensakte in oktober 2016 op hetzelfde moment aan vermoedelijk onderkoeling. Omdat het tijdstip gelijk is, is nog steeds onduidelijk welke dochter aanspraak mag maken op een huis van ruim drie ton. Anna Winter: de dochter van de man uit een eerder huwelijk, of toch Deborah Cutler: de dochter die de vrouw kreeg voordat ze John Carle ontmoette.