Volledig scherm
© Thinkstock

Kans van 1 op 2000: Baby bij geboorte al twee tanden

Het meisje Imogen Elliot werd in Wales geboren met twee tanden in haar onderkaak, iets wat bij 1 op de 2.000 baby's voorkomt. Dat meldt The Daily Mail. De verloskundigen in het Royal Gwent-ziekenhuis waren stomverbaasd toen ze merkten dat het  meisje al tanden had.

Vaak gaat het om babytanden die vroeg zijn doorgekomen. Soms staan deze los omdat de wortel niet volledig ontwikkeld is en moeten ze verwijderd worden, maar de kleine tanden van Imogen zijn helemaal in orde.

De 24-jarige moeder Stacy Lewis tegen The Daily Mail: 'Toen Imogen geboren was, legden de verloskundigen haar op mijn borst en ik zag de tanden meteen. De dokters hadden zoiets nog nooit gezien. De specialist heeft het nagekeken, omdat bij baby's het gebit soms los staat. Maar hij gaf aan dat het goed zat. Bijna alle personeelsleden in het ziekenhuis kwamen even langs om te vragen of ze de tanden van Imogen mochten zien. Toen ook iedereen uit de familie verbaasd reageerde, beseften we pas hoe zeldzaam het is dat ze al tandjes heeft. Binnenkort gaan we een afspraak bij de tandarts maken, zodat we zeker zijn dat alles naar behoren groeit.'

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.