Volledig scherm
© epa

Kapsel van Kim Jong Un voortaan bij wet verplicht

Rampspoed daalt neer op de modebewuste mannen in Noord-Korea. De mannelijke inwoners van het land zijn voortaan immers bij wet verplicht om het kapsel van hun grote leider Kim Jong Un te dragen. Reacties op deze beslissing zijn er, behalve de juichende in de officiële staatsmedia, uiteraard niet.

Volgens sommige bronnen zou de nieuwe richtlijn al enkele weken gelden in de hoofdstad Pyongyang, maar zou nu over het hele land uitgerold worden. Binnen afzienbare tijd moeten daarom alle Noord-Koreanen rondlopen met kort opgeschoren slapen en een weelderige bovenkruin met een rigoureuze middenstreep.

Meningen verdeeld
Op plekken waar dat wel mag, zijn de meningen verdeeld over deze maatregel. 'De haarsnit van onze leider is nogal speciaal te noemen', aldus een anonieme bron op Radio Free Asia. 'Niet iedereen zal ermee staan want niet alle mannen hebben hetzelfde gelaat en dezelfde vorm van hoofd'.

De al schaarse vrijheid van de mensen in het Aziatische land wordt dus verder ingeperkt. Tot dusver hadden de inwoners de keuze uit 28 verschillende coupes.