KFC maakt eetbare koffiebeker met laagje chocolade

Koffie en een koekje gaan binnenkort letterlijk samen bij fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC). Hoewel het project momenteel nog in de testfase zit, liet het bedrijf in een persbericht al weten dat het werkt aan een koffiebeker gemaakt 'van een soort koekje, bekleed met suikerpapier en bedekt met een laagje witte chocolade'.

Terwijl je van je kopje koffie geniet, smelt die chocolade langzaam en kan je van het koekje genieten. En daar houdt de smaaksensatie niet mee op, want naast die mix van ingrediënten werden ook 'aangename aroma's' toegevoegd.

'De bekers smaken niet alleen geweldig, maar ruiken ook lekker', aldus Brandy Wright van Robin Collective uit Londen, dat de beker in samenwerking met KFC ontwikkelde. Geuren zoals 'kokoszonnecrème', 'vers gemaaid gras' en 'wilde bloemen' moeten positieve herinneringen oproepen die we associëren met warm weer, zonneschijn, en de zomervakantie.

De zogenaamde 'Scoff-ee Cups' worden naar verluidt dit jaar nog gelanceerd naar aanleiding van KFC's nieuwe koffie-aanbod. De eetbare beker lijkt vooral gericht op milieubewuste millenials die verpakkingen en producten willen die milieuvriendelijker zijn. Hoeveel calorieën deze nieuwe manier van recycleren bevat is nog niet bekend.

Een foto die is geplaatst door null (@jess13simpson) op