Volledig scherm
© AD

Knuffelbeer vindt via Twitter zijn baasje (3) terug

Een beregoed verhaal. Zo mag het avontuur van een vorig jaar in de trein achtergebleven knuffelbeer gerust worden genoemd. Hij vond na ruim 8 maanden zijn baasje terug dankzij een alerte treinreiziger en de sociale media.

'Ik ben de gelukkigste beer op aarde. Ik heb mijn baasje gevonden. Luciano, here I am,' schreef de tot NSbeer omgedoopte weesbeer zaterdag dolblij op zijn facebookpagina. Die werd aangemaakt door Cees de Jonge uit Obdam. Hij vond de weesbeer begin juli in de trein naar Hoorn.

'Als vader zag ik meteen een ontroostbaar kindje voor me. Daarom wilde ik de beer afgeven aan de conducteur, maar toen hij vertelde dat het knuffeldier zou worden weggegooid, nam ik het pluchen beest mee naar huis,' zegt de fotograaf terugblikkend.

Zijn opsporingsbericht op Facebook leverde zo veel reacties op, dat De Jonge de NSbeer een eigen pagina gaf. Een collega maakte een twitteraccount aan voor het knuffelbeest. Ondanks de duizenden volgers en de hulp van de NS, die er flink over communiceerde, werd het knuffelbaasje van de beer niet gevonden.

Tot het opsporingsbericht vorige week opnieuw rondging op Twitter en zich drie personen meldden. De eerste bleek een grappenmaker te zijn, de tweede was een andere beer kwijt, maar de derde bleek de moeder van het echte knuffelbaasje te zijn. 'Hij heet Luciano, is 3 jaar oud, woont in Haarlem en huilde volgens zijn moeder nog regelmatig om zijn verloren Robijn-beer. Deze week krijgt hij hem eindelijk terug,' zegt De Jonge opgelucht.