Volledig scherm
Een van de als zebra beschilderde ezels. © Facebook Angel Tomás Herrera Peláez

Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.

Angel Tomás Herrera Peláez, maker van een poster met de foto's en een filmpje, geeft het pasgetrouwde koppel niet helemaal de schuld. Hij vermoedt dat de organisatie van het tuinfeest met Afrika-thema de feitelijke boosdoener is. ,,Ze zijn zonder na te denken volledig doorgeslagen en daar zijn die klunzig gedecoreerde ezels de dupe van geworden.” Hij vermoedt dat strandtenthouders in Cádiz, die elkaar al jaren hevig beconcurreren, werkelijk alles proberen om tevreden klanten aan zich te binden. ,,Maar dit kan echt niet.”

Zijn kritiek is inmiddels via Spaanse media beland bij dierenrechtenorganisaties in Spanje. Die spreken schande van de wantoestanden op het feest, maar onduidelijk is of ze al contact hadden met de betreffende strandtenthouder en het echtpaar. Het stel en de feestorganisator willen niet reageren, meldt de Spaanse radio- en tv-zender CanalSur.

Peláez vermoedt overigens dat de gemeente Cádiz wel vaker en zonder enige voorkennis toestemming geeft voor feesten met dieren als party-accessoire. ,,Ezels zijn er van nature helemaal niet om mensen te dienen, om ze te trainen of om ons te vermaken. Het belangrijkste is ze met liefde en respect te behandelen en ze in hun natuurlijke omgeving te laten.”

Volledig scherm
Een ezel. © Shutterstock
Volledig scherm
Een echte zebra. © Shutterstock
  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.