Volledig scherm
Een van de als zebra beschilderde ezels. © Facebook Angel Tomás Herrera Peláez

Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.

Angel Tomás Herrera Peláez, maker van een poster met de foto's en een filmpje, geeft het pasgetrouwde koppel niet helemaal de schuld. Hij vermoedt dat de organisatie van het tuinfeest met Afrika-thema de feitelijke boosdoener is. ,,Ze zijn zonder na te denken volledig doorgeslagen en daar zijn die klunzig gedecoreerde ezels de dupe van geworden.” Hij vermoedt dat strandtenthouders in Cádiz, die elkaar al jaren hevig beconcurreren, werkelijk alles proberen om tevreden klanten aan zich te binden. ,,Maar dit kan echt niet.”

Zijn kritiek is inmiddels via Spaanse media beland bij dierenrechtenorganisaties in Spanje. Die spreken schande van de wantoestanden op het feest, maar onduidelijk is of ze al contact hadden met de betreffende strandtenthouder en het echtpaar. Het stel en de feestorganisator willen niet reageren, meldt de Spaanse radio- en tv-zender CanalSur.

Peláez vermoedt overigens dat de gemeente Cádiz wel vaker en zonder enige voorkennis toestemming geeft voor feesten met dieren als party-accessoire. ,,Ezels zijn er van nature helemaal niet om mensen te dienen, om ze te trainen of om ons te vermaken. Het belangrijkste is ze met liefde en respect te behandelen en ze in hun natuurlijke omgeving te laten.”

Volledig scherm
Een ezel. © Shutterstock
Volledig scherm
Een echte zebra. © Shutterstock
  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.