Volledig scherm
Paul Dunki Jacobs is zich vast aan het ingooien. VIDEOSTILL

Kunstenaar gooit 100 werken uit het raam

Kunstenaar Paul Dunki Jacobs wil op 11 september 100 schilderijen uit het raam gooien van het Forumgebouw van de Universiteit van Wageningen.

Volgend De Gelderlander kunnen passanten proberen een schilderij op te vangen. Maar, 'dikke kans natuurlijk dat ze kapot gaan door het gooien', voorspelt Jacobs.

Happy Crash heet het kunstproject van Jacobs. 'Het was op een avond met kunstenaars dat we zeiden: in Wageningen gebeurt er nooit wat. Daar moeten we dan zelf voor zorgen, zeiden we. En toen riep ik: desnoods gooien we honderd schilderijen uit het raam.' Uit eigen zak heeft Jacobs bij de Blokker zo'n 600 euro geïnvesteerd in doeken en verf.

Het Forumgebouw wilde meteen meewerken. Dat de Happy Crash plaatsvindt is op 9/11 is volgens Jacobs 'puur toeval'.

  1. Pathologische lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’
    video

    Pathologi­sche lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’

    Sinds de première van de hitfilm ‘Joker', met in de hoofdrol een satanisch lachende Joaquin Phoenix, staat de Amerikaanse Scott Lotan (47) volop in de belangstelling. De man uit Virginia Beach heeft namelijk een angstaanjagende, bulderende lach die exact lijkt op die van de hoofdpersoon in de kaskraker. Niet omdat hij is dolgedraaid, maar vanwege een afwijking die ‘emotionele incontinentie’ wordt genoemd. ,,Ik kan er niks aan doen en ben een pathologische lacher.”