Volledig scherm
© Twitter

Kunstenares fotografeert edele delen met poppenkleding

De Iraans-Canadese kunstenares Soraya Doolbaz (35) heeft donderdag in een New Yorkse galerie een volgens kunstkenners wel heel 'lullige' expositie geopend. Haar opmerkelijke tentoonstelling omvat 32 close-up opnames van mannelijke geslachtsorganen die speciaal voor de foto's op ludieke wijze zijn aangekleed.

Volledig scherm
© Twitter Soraya Doolbaz

Met de expositie, getiteld Dicture Gallery, wil de artieste in eerste instantie onderzoek naar teelbalkanker onder de aandacht brengen. Maar, zo zegt ze in The Huffington Post, haar foto's zijn ook artistiek en lachwekkend bedoeld.

Volgens creatieveling Soraya Doolbaz was het fotograferen van de penissen nog een lastig klusje. ,,De fallussen werden aangekleed door de partners van de modellen. Zelf zou ik dat nooit doen''. Het duurde, zo benadrukt Doolbaz, per foto gemiddeld drie of vier uur voordat een lid naar volle tevredenheid in beeld kon worden gebracht. ,,Ze moesten wel overeind staan. In slappe toestand zaten de poppenkleertjes niet goed genoeg en sommige mannen hadden er een beetje moeite mee als er brilletjes, een mutsje of bijvoorbeeld een snor op hun edele delen werden gezet''.

Barbie-kleding
De kunstenares raakte volgens eigen zeggen gefascineerd door het mannelijke geslachtsorgaan toen ze in het verleden een periode vrijgezel was. ,,Toen ontstond het idee om mijn collectie Barbie-kleding - vooral die van Ken - te gebruiken om penissen eens op een niet-seksuele manier in beeld te brengen''.

De foto's die op de expo zijn te zien hebben - gebaseerd op de outfit - maffe namen gekregen zoals Vladimir Foreskinski, Rabbi Shaftstein en Frank Salami. En er is ook een kiekje met de naam Donald Trump.

Hoewel de tentoonstelling nog maar net open is, heeft de kunstenares nu alweer plannen voor een vervolg. ,,Ik ben bezig met een serie 'dicktators'. Daarin zullen penissen te zien zijn die aangekleed zijn als Adolf Hilter, Sadam Hoessein en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un''. En op haar Twitter-account wordt duidelijk dat ze inmiddels ook vrouwen voor haar camera heeft gehad.

Foto's van het werk van Soraya Doolbaz zijn hier te zien.

Het filmpje (onder) bevat expliciete beelden!!!

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement