Volledig scherm
© thinkstock

Leerlingen voor de rechter na ludieke eindejaarsgrap

Een eindejaarsgrap van leerlingen van een middelbare school in Maryland is voor sommigen een tikkeltje uit de hand gelopen. Bij wijze van grap lieten de eindejaars 72.000 lieveheersbeestjes los in de gangen van het schoolgebouw. Met name het nachtelijke uur waarop dat gebeurde, was voor de politie reden om hard op te treden tegen de 'inbrekers'.

Volgens de lokale politie drongen vijf gemaskerde verdachten op 20 mei rond 3.40u 's ochtends het schoolgebouw binnen om de lieveheersbeestjes te verspreiden. Twee anderen bleven in de auto op wacht staan. Van de zeven betrokkenen werden vier minderjarigen aangeklaagd voor inbraak, vandalisme met minder dan 1000 dollar schade en het verstoren van schoolactiviteiten. Drie meerderjarige jongens moeten voor de rechter verschijnen.

De tieners hadden de beestjes online gekocht voor 100 dollar, waarvoor zo'n 75 leerlingen geld bijeen hadden gebracht. ,,Iedereen lag de volgende ochtend natuurlijk in een deuk omdat het zo uniek was", aldus Eric Maxey - een leerling die niet betrokken was bij de grap - volgens ABC News. ,,Het heeft geen enkele schade aan de school toegebracht en na het eerste lesuur had de school de meeste lieveheersbeestjes alweer opgeruimd."

Enkele conciërges van scholen uit de buurt zouden hebben geholpen met de schoonmaak.

Tenminste een van de betrokken leerlingen zal door het incident niet mogen deelnemen aan de afstudeerceremonie morgen. Iets wat op veel protest stuitte bij de andere leerlingen.

  1. Biologen verbijsterd na ontdekking langste ‘kwalsliert’ ooit
    video

    Biologen verbijs­terd na ontdekking langste ‘kwalsliert’ ooit

    Biologen hebben tijdens een expeditie voor de westkust van Australië op grote diepte de waarschijnlijk grootste siphonophorae ooit ontdekt. Het gaat om een tientallen meters lange sliert die bestaat uit miljoenen kwalachtige, ongewervelde diertjes die één kolonie vormen maar de indruk wekken een zelfstandig organisme te zijn. Op de wetenschappelijke website Sciencealert jubelen experts over de vondst: ,,Dit is de spectaculairste en langste die in de diepzee is gespot.”