Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man doodt hond van buren en nodigt hen uit voor diner waarbij hij het dier opdient

In Zuid-Korea heeft een boze boer de hond van zijn buren vermoord omdat het onophoudelijke blaffen van het dier hem irriteerde. Alsof dat al niet erg genoeg was, nodigde de man het baasje van de hond en zijn familie uit voor een diner, waarbij hij hun het vlees van hun bloedeigen hond wilde voorzetten.

De boer (62) gaf zijn misdaad toe nadat een andere buurman de familie van de hond inlichtte over de gruwelijke feiten. De boer zou in een vlaag van woede om het geblaf van de hond een steen naar diens kop hebben gegooid, waarna de twee jaar oude Welsh corgi het bewustzijn verloor.

,,Pas toen de hond bewusteloos was, heeft hij hem gewurgd en later ook gekookt", stelt een politieagent uit de Zuid-Koreaanse stad Pyeongtaek tegen de Britse krant The Guardian. ,,Daarna nodigde hij zijn buren, inclusief het baasje, uit om het dier te komen opeten."

Online-petitie

De zaak kreeg wereldwijd aandacht nadat de 30-jarige dochter van het gezin eerder deze week een petitie online had gezet om ervoor te zorgen dat de dader zeker gestraft zal worden. Er zijn inmiddels al meer dan 15.000 handtekeningen ingezameld. ,,We zijn de hele stad rondgegaan om foto’s te verspreiden van onze vermiste hond", klinkt het. ,,Zelfs de dader had gezegd dat hij iets zou laten weten als hij onze hond vond." Ondertussen lag het dier in zijn schuur.

De volgende dag bezocht de verdachte haar vader, dronk met hem en troostte hem vanwege de vermiste hond. ,,Hij nodigde zijn buren zelfs uit om hondenvlees te komen eten, waaronder ook mijn vader die de uitnodiging niet accepteerde omdat hij geen hondenvlees eet", aldus de dochter.

De buurman ontkent de hond te hebben opgegeten. Hij beweert dat hij het hondenvlees met andere mensen deelde. Volgens Koreaanse media is de politie van plan de man aan te houden voor het beschadigen van andermans eigendommen.

Delicatesse

Hondenvlees werd lang gezien als een delicatesse in Zuid-Korea, maar de consumptie is sterk gedaald, aangezien de lokale bevolking honden steeds meer ziet als huisdieren. Bij jongere generaties is het eten van honden zelfs een taboe.

Door een vernieuwde wet staan er nu ook strengere straffen op dierenmishandeling in het land: overtreders kunnen tot twee jaar cel krijgen of een geldboete.