Man eet 62 broodjes hotdog in 10 minuten

De jaarlijkse wedstrijd hotdog-eten van het fameuze New Yorkse hotdogrestaurant Nathan's heeft deze keer een verrassing opgeleverd. Joey Chestnut, die de afgelopen acht jaar telkens als winnaar uit de bus kwam, moest deze keer buigen voor Matt Stonie, de nummer twee van 2014.

Volledig scherm
© epa

Stonie slaagde erin in tien minuten tijd maar liefst 62 hotdogs inclusief broodjes naar binnen te werken. Sportzender ESPN berekende dat de winnaar in die tien minuten 17.360 calorieën, 1 kilo vet en 48 gram sodium heeft binnengekregen. ,,Ik heb hier hard voor getraind, dit is geweldig', aldus Stonie.

Zijn tegenstander Chestnut kwam niet verder dan 60, terwijl hij het jaar ervoor nog een record had gevestigd met 69 broodjes knakworst. De winnaar neemt behalve 10.000 dollar ook de felbegeerde mosterdkleurige riem mee naar huis. Bij de vrouwen at de winnaar 38 broodjes met worst.

Het restaurant op Coney Island, een strandwijk in stadsdeel Brooklyn, organiseert de schranswedstrijd al sinds 1972 op Onafhankelijkheidsdag, 4 juli.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© epa