Man geeft vrouwen met borstkanker tepeltatoeage

VideoZo'n 2000 vrouwen met borstkanker reizen jaarlijks af naar het Amerikaanse Finksburg (Maryland) voor een driedimensionale tepeltatoeage. Zelfs vanuit Dubai komen vrouwen naar Little Vinnie's Tattoos om hun gereconstrueerde borsten te laten tatoeëren door eigenaar Vinnie.

Steeds meer vrouwen kiezen voor een borstamputatie, waarna een deel naar de plastisch chirurg gaat voor nieuwe borsten. Maar het blijkt voor plastisch chirurgen lastig om een mooie tepel op de borst te maken. Daarom gaan vrouwen voor een tepeltatoeage naar Vinnie.

Hij dacht er in 2010 nog over na om te stoppen met zijn specialisme, omdat hij weinig tijd had voor ander soort tattoo's. Toen hij op het punt stond om dit aan iedereen te vertellen, belde zijn zus op met de boodschap dat zij borstkanker had. Hij ervoer dit als een teken en is tot op de dag van vandaag drukker dan ooit met het zetten van tepeltatoeages. Little Vinnie's Tattoos heeft een wachtlijst van vier tot zes maanden.

In Nederland krijgen 13.000 vrouwen per jaar borstkanker.

  1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.