Volledig scherm
Archiefbeeld van pitspoezen in de V8 Supercars Series. © Getty

Man in rolstoel betrapt bij fotograferen onder rokken pitspoezen

Gisteren heeft de politie een vreemde ontdekking gedaan tijdens de V8 Supercars-race in het Olympic Park van Sydney. Een perverse  man in een rolstoel werd er betrapt op het nemen van foto's onder de rokken van de dames. Toen vier pitspoezen daarover klaagden, greep de politie in en de betrapte man werd uit het circuit gezet. Hij riskeert nu een stadionverbod in het hele land.

Dat meldt het Australische news.com.au. Een van de pitspoezen is Becky Lamb, de partner van Fabian Coulthard (een verre neef van David Coulthard). Zij vertelde dat de modellen gedegouteerd waren door de man. Het incident gebeurde een drietal uur voor de start van de race. De pitspoezen waren in de teamboxen promotiewerk aan het doen voor het Holden Racing Team, een topteam in Australië, toen Lamb de man opmerkte.

Verdacht
Becky Lamb had meteen in de gaten dat er iets niet pluis was met de kerel. 'Hij leek heel sterk op een stalker in een rolstoel die drie jaar geleden op de Bathurst 1000 ook al werd buitengezet voor een gelijkaardige overtreding. Ik had gezien dat die man in zijn rolstoel ons van heel dichtbij volgde. Ik vond dat meteen verdacht. Toen ik op de man toestapte, zag ik een spiegelreflexcamera op zijn schoot liggen en de lens was naar boven gericht. Plots zag ik dat hij een foto nam onder de rok van een van de modellen. Ik snauwde hem meteen toe dat zoiets zedenschennis is en totaal ongepast op een racecircuit. Ik zei hem dat ik het incident zou aangeven. Hij zei 'oké' en verdween.'

Opgepakt
Enkele minuten later werd de man opgepakt door de politie. De agenten hebben de camera van de stalker in beslag genomen en als uit de foto's blijkt dat ze inderdaad over de schreef zijn, dan wacht de man een zware straf.