Man knijpt na 20 jaar 'gruwelpuist' uit

VideoEen Canadese man heeft een video op YouTube geplaatst waarin is te zien hoe hij een puist uitknijpt die al 20 jaar in zijn nek zat. Inmiddels hebben ruim 1 miljoen mensen naar het 'misselijkmakende' filmpje gekeken.

Quote

De knobbel begon te groeien. Op een gegeven moment deed het zelfs pijn om mijn hoofd naar achteren te bewegen

Andy Pepper

Andy Pepper (pseudoniem) had al 20 jaar lang een plekje in zijn nek, maar had er nooit echt last van. In 2010 begon de plek te groeien en werd het rood, pijnlijk en kwamen er witte koppen op.

De man vertelde deze week aan MailOnline dat hij er pas echt last van kreeg toen hij samen met zijn vrouw op reis was in Laos. 'De knobbel begon te groeien. Op een gegeven moment deed het zelfs pijn om mijn hoofd naar achteren te bewegen. Dit kwam door de druk die op mijn nek stond.'

De man durfde niet naar een ziekenhuis te gaan, omdat hij bang was niet goed te kunnen communiceren met de doktoren. 'Toen begon de puist opeens veel witte koppen te krijgen, heel veel witte koppen. We deden daarna op het internet wat onderzoek. Daardoor raakten we ervan overtuigd dat het gewoon een gigantische puist was en realiseerden we ons dat het ding van de druk verlost moest worden.'

Filmen
De man was wanhopig en vroeg zijn vrouw om hem aan te wijzen waar hij met zijn vingers precies moest drukken. Zij besloot het gebeuren te filmen, zodat hij het later zelf ook kon terugkijken.

'We haalden gaas en alcohol om de wond te kunnen ontsmetten.' Andy's vrouw maakte met een naald een gat in de knobbel, waarop er eerst vooral vocht en bloed uitkwam. 'Nadat ik er meer druk op zette, kwam er allemaal spul uit, maar de puist werd niet kleiner. Door steeds harder te drukken, kwam er ook meer pus uit.'

Door de 'ingreep' is de puist volgens Andy minder pijnlijk geworden. 'Ik voelde hoe de druk langzaam afnam. Op een gegeven moment voelde het al veel beter.' De knobbel zit er nog steeds, maar is nu veel minder zichtbaar en pijnlijk.

Andy plaatste de video in september op YouTube. De video is hierboven te zien en is niet bedoeld voor mensen met een gevoelige maag.

  1. 88-jarige ‘held van de Craeybeckxtunnel’ liet zich aanrijden om ramptruck te stoppen
    VIDEO

    88-jarige ‘held van de Craeybeckx­tun­nel’ liet zich aanrijden om ramptruck te stoppen

    ,,Rik, jij en jij alleen bent de held van de Craeybeckxtunnel’’, zegt de Vlaamse automobilist Luc tegen de 88-jarige Rik Voorhelst. Dinsdag werden Luc en zijn dochter Cato aangereden in de Antwerpse tunnel en meegesleurd door een Slovaakse vrachtwagen. De kwieke Voorhelst wist de trucker te stoppen, die niet in de gaten had dat vader en dochter door hem werden voortgeduwd en met flinke vaart doordenderde. Bij het hachelijke avontuur raakte, mede door Riks heldhaftige optreden, niemand gewond.