Volledig scherm
© Killalea State Park Facebook

Man overleeft haaienbeet in Australië

Gonzalo Mompoi Fernandez (30) heeft gisteravond een engeltje op zijn schouder gehad. De Spaanse toerist werd tijdens het bodyboarden aan de Australische kust aangevallen door een haai, maar wist het dier te verjagen door hem enkele rake klappen te verkopen.

Quote

Als de haai hem lager had gebeten, was het heel anders afgelopen

Jordan Hirst

Fernandez was met zijn vrienden aan het bodyboarden in Killalea State Park toen het misging. ,,We waren aan het peddelen om een golf te halen, toen de haai plotseling achter hem verscheen en hem van zijn board probeerde te trekken’’, vertelt zijn vriend Jordan Hirst (21) aan de krant Illawarra Mercury.

De haai, die volgens omstanders zo’n drie meter lang moet zijn geweest, beet Fernandez en probeerde hem van zijn bodyboard af te sleuren. De toerist gaf zich echter niet zomaar gewonnen en probeerde het beest uit alle macht te verjagen door meerdere keren hard te schoppen. Met succes, want het beest ging er al snel vandoor.

Geluk gehad

De angstaanjagende bijtafdrukken zijn in het wetsuit van Fernandez duidelijk te zien. Wonder boven wonder hield hij er slechts een aantal steekwonden aan over en hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis. ,,Hij heeft echt ontzettend veel geluk gehad. Als de haai hem lager had gebeten, dan was het heel anders afgelopen’’, aldus Hirst. 

Per jaar overlijden gemiddeld tien mensen door een haaienbeet. De meeste ongelukken vinden plaats in Australië. Door wat voor soort haai Fernandez werd gebeten, is onduidelijk.

Volledig scherm
© Killalea State Park Facebook