Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Doetinchem wil niet trouwen en slaat op de vlucht

Een bruidegom die door zijn schoonfamilie als vermist was opgegeven, blijkt te zijn gevlucht omdat hij niet wilde trouwen, meldt het AD vandaag.

De man van 31 uit Doetinchem liet dat telefonisch weten aan de meldkamer van de politie Zuid-Holland Zuid. Brigadier Rob Vroegh van de politie Zuid-Holland Zuid meldde het aan de rest van de wereld via Twitter vanuit de meldkamer. 'Melding man vermist die vandaag trouwt. Familie in paniek. Bruidegom aan de lijn, niet vermist maar op de vlucht. Huwelijk gecanceld.'

Volgens een woordvoerster van de politie Zuid-Holland Zuid belde de schoonfamilie maandag de politie, toen de man maar niet kwam opdagen.

Afblazen
Nadat de man had begrepen dat er met een opsporingsbericht naar hem werd gezocht, belde hij zelf de politie om te melden dat hij niet was vermist, maar alleen maar van de trouwerij afzag.

Volgens de politie heeft de onwillige bruidegom geen reden opgegeven voor het afblazen van het huwelijk.

  1. Vastgebonden en geëlektrocuteerd: 'homotherapie' nog steeds toegepast in China

    Vastgebonden en geëlek­tro­cu­teerd: 'homotherapie' nog steeds toegepast in China

    Human Rights Watch (HRW) roept de Chinese overheid op tot het verbieden van conversietherapie voor homoseksuelen. Volgens de mensenrechtenorganisatie bieden ziekenhuizen dergelijke 'behandelingen', die patiënten moeten 'genezen' van hun geaardheid, nog steeds aan. In een nieuw rapport publiceert HRW de getuigenissen van zeventien mensen die de omstreden, vaak gruwelijke therapie in China moesten ondergaan.