Volledig scherm
Enkele van de foto's die met de iPad van Tjimme werden gemaakt. © Tjimme Cavalier, via Facebook

Man uploadt pikante foto's in Dropbox via gestolen iPad

Ogenschijnlijk nietsvermoedend heeft een man enkele pikante foto's geüpload via een gestolen iPad. Dat de plaatjes van onder meer zijn edele delen via Dropbox in handen zouden komen van de rechtmatige eigenaar van de tabletcomputer, was waarschijnlijk niet de bedoeling.

De gedupeerde Tjimme uit Rotterdam was vorig jaar slachtoffer van een brute woningroof, waarbij voor bijna 10.000 euro aan elektronica werd ontvreemd. Ook zijn iPad werd meegenomen en alleen de oplader bleef achter. 

,,Die ben ik in alle consternatie vergeten mee te geven, dit had voornamelijk als reden dat wij op het moment van de overdracht één verdieping hoger aan het slapen waren'', schrijft hij op zijn facebookpagina.

Pikante plaatjes
Een jaar later kocht Tjimme een nieuwe iPad en nadat hij op zijn nieuwe werktuig het online programma Dropbox opnieuw had geïnstalleerd, kwam hij voor een verrassing te staan: de nieuwe eigenaar van zijn oude iPad deelde namelijk - waarschijnlijk onbedoeld - een groot aantal foto's via de pas geïnstalleerde app.

Op de plaatjes zijn onder meer familie- en vakantiefoto's te zien, maar ook een foto van - zo staat te lezen op Facebook - een 'ietwat klein geschapen fallus'. Op de beelden is behalve de jongen, een grijze Peugeot, een kalfje en een os inderdaad een ontbloot geslachtsdeel te ontwaren tussen twee benen.

Vierhonderd keer gedeeld 
De oproep die de gedupeerde Tjimme maandag op Facebook plaatste, is inmiddels ruim vierhonderd keer gedeeld. Hij hoopt via die weg de man te vinden, zodat hij hem - naar eigen zeggen - ook de oplader van de iPad kan overhandigen.